EjendomsWatch

Esbjerg vil købe tidligere Facebook-areal

Byrådet i Esbjerg har på et lukket møde besluttet at opkøbe de ca. 200 hektar jord, hvor Facebook oprindeligt ville have bygget et datacenter, skriver Jydskevestkysten.

Indenfor i et Facebook-datacenter i Odense. Arkivfoto. | Foto: Jacob Ehrbahn / Politiken / Ritzau Scanpix

Esbjerg Kommune skal indgå frivillige handler eller ekspropriere jorden i det 200 hektar store område i Andrup, hvor Facebook oprindeligt ville have opført et datacenter, skriver Jydskevestkysten.

Det har byrådet besluttet på et lukket møde for at gøre det mindre kompliceret at omdanne området til erhvervsområde eventuelt med flere, mindre datacentre, lyder det.

"Der er løbende interesse fra virksomheder med projekter, der ligger inden for den vedtagne lokalplan – ikke mindst på grund af områdets beliggenhed tæt på motorvejen, havnen og lufthavn. Ved at opkøbe hele området vil vi få råderet over det eneste større areal til pladskrævende virksomheder i den kategori og kan bedre disponere," siger Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg, til Jydskevestkysten.

Esbjerg Kommune ejer i forvejen 20 hektar jord i området.

Nederlag til jordejer – klage over omtale af ejendomshandel bliver afvist

Advarsel: Kommuner skal tænke sig godt om, før de byder datacentre velkommen

Facebook står bag gigantisk datacenter ved Esbjerg 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier