EjendomsWatch

Facebook kan få Odense til at udvide Tietgenbyen

Efter Facebooks køb af en grund i Tietgenbyen ved Odense kan det blive aktuelt at udvide erhvervsområdet, skriver Fyens.dk.

Modelfoto af Facebooks datacenter i Tietgenbyen. | Foto: PR

Det begynder at være småt med pladsen i erhvervsområdet Tietgenbyen ved Odense, efter Facebook har lagt beslag på en 508.000 kvadratmeter stor grund til et nyt datacenter.

Det skriver Fyens.dk.

Der er således 436.000 kvadratmeter tilbage i erhvervsbyen, der i alt er på 2.800.000 kvadratmeter. Og hvis det går, som politikerne i Odense håber, så kan den stigende interesse fra virksomheder, der vil ligge op ad Facebook, ifølge Fyens.dk ende med, at Tietgenbyen skal udvides.

Af lokalplanen fremgår det, at der er udlagt et område på 1.180.000 kvadratmeter til erhvervsjord nord for Tietgenbyen. Området er i øjeblikket privatejet.

Facebooks datacenter kommer angiveligt til at skabe omkring 1000 job i konstruktionsfasen frem til, at det står færdigt i 2020. Herefter forventer Facebook at skulle bruge 150 ansatte til den daglige drift.

Facebook: Odense bliver en milliardinvestering for os

Facebook annoncerer stor nyhed i Odense torsdag

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier