EjendomsWatch

Boligforening bygger 352 ungdomsboliger og kontor i Gellerup

Brabrand Boligforening opfører nyt kollegie og kontordomicil for 300 mio. kr. Private boliger er også en del af planen for projektet.

Øverst: Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning. Til højre: GLLRP Kollegiet. Til venstre: Ca. 50 private familieboliger. | Foto: PR-illustration

Den 1. december begynder byggeriet af et nyt kollegie med 352 boliger og Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning, hvor det nedlagte og slidte Hejredalskollegiet i Gellerup i dag står. Det skriver JP Aarhus.

"Ungdomsbyen (det nye kollegie red.) er enorm vigtig, da vi i helhedsplanen ønsker at tiltrække nye beboere. Det gør vi med ungdomsbyen, hvor vi tiltrækker nye studerende, der skaber liv i området," siger Ole Bech Jensen, projektchef i Brabrand Boligforening, som er bygherre for begge byggeprojekter, til JP Aarhus.

Sahl Arkitekter har tegnet den kommende ungdomsby på ca. 12.000 kvm med navnet GLLRP Kollegiet, mens Cobe Architects har slået stregerne til Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning på knap 3000 kvm. De to byggerier har en samlet anlægspris på omkring 300 mio. kr.

På sigt får ungdomsbyen og Brabrand Boligforenings nye kontorbygning selskab af omkring 50 private boliger. De bliver placeret i den vestlige del af den trekantede grund, som kommer til at udgøre det samlede Hejredalskvarter. Jens Høeg-Petersen fra Aarhus Kommunes afdeling Bolig- og Projektudvikling forklarer, at boligområdet fylder omkring en tredjedel af kvarteret, og boligerne kommer i udbud i efteråret eller foråret.

Calum oplever god investorinteresse for 160 nye Aarhus-boliger

Grønt lys til 2500 nye boliger i Aarhus på vej

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier