EjendomsWatch

Boligforening bygger 352 ungdomsboliger og kontor i Gellerup

Brabrand Boligforening opfører nyt kollegie og kontordomicil for 300 mio. kr. Private boliger er også en del af planen for projektet.

Øverst: Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning. Til højre: GLLRP Kollegiet. Til venstre: Ca. 50 private familieboliger. | Foto: PR-illustration

Den 1. december begynder byggeriet af et nyt kollegie med 352 boliger og Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning, hvor det nedlagte og slidte Hejredalskollegiet i Gellerup i dag står. Det skriver JP Aarhus.

"Ungdomsbyen (det nye kollegie red.) er enorm vigtig, da vi i helhedsplanen ønsker at tiltrække nye beboere. Det gør vi med ungdomsbyen, hvor vi tiltrækker nye studerende, der skaber liv i området," siger Ole Bech Jensen, projektchef i Brabrand Boligforening, som er bygherre for begge byggeprojekter, til JP Aarhus.

Sahl Arkitekter har tegnet den kommende ungdomsby på ca. 12.000 kvm med navnet GLLRP Kollegiet, mens Cobe Architects har slået stregerne til Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning på knap 3000 kvm. De to byggerier har en samlet anlægspris på omkring 300 mio. kr.

På sigt får ungdomsbyen og Brabrand Boligforenings nye kontorbygning selskab af omkring 50 private boliger. De bliver placeret i den vestlige del af den trekantede grund, som kommer til at udgøre det samlede Hejredalskvarter. Jens Høeg-Petersen fra Aarhus Kommunes afdeling Bolig- og Projektudvikling forklarer, at boligområdet fylder omkring en tredjedel af kvarteret, og boligerne kommer i udbud i efteråret eller foråret.

Calum oplever god investorinteresse for 160 nye Aarhus-boliger

Grønt lys til 2500 nye boliger i Aarhus på vej

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier