EjendomsWatch

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Fagdommer ved Arkitektskolen Aarhus mener, at både bydelen Gellerup og Aarhus som by får et ikonisk stykke byggeri, når vinderprojektet til en kommende renovering bliver gennemført.

Foto: PR-visualisering: JCN Bolig/Moe/Vandkunsten/Transform

Aarhus-bydelen Gellerup vil om få år stå med et markant vartagn, der vil være med til at markedsføre Aarhus, mener professor Tom Nielsen, Arkitektskolen Aarhus, ifølge JP Aarhus.

Han er den ene af to fagdommere i det bedømmelsesudvalg, som har han været med til at vælge vinderprojektet for en kommende renovering af boligblokkene – og som også rummer en byport tværs gennem en blok ud mod ringvejen.

"Der er meget symbolik i at slå hul i en boligblok. Nu vil byen ind, og samtidig bliver det også en port for borgerne i Gellerup til at kigge og passere ud. Jeg vil mene, at det kunne blive ikonisk ikke blot for Gellerup, men også for Aarhus som et sted, der har en modernistisk kulturarv og nogle udsatte boligområder, men som gør noget ved dem på den hårde måde," siger Tom Nielsen til avisen og glæder sig over den klare reference til Johan Otto von Spreckelsens nye triumfbue i Paris.

Det er totalentreprenør JNC Bolig, sammen med Moe Rådgivende Ingeniører og tegnestuerne Vandkunsten og Transform, der har udviklet vinderprojektet.

I alt 26 blokke i Gellerup og området Toveshøj skal renoveres som led i den overordnede helhedsplan for området.

Arkitekter vinder milliardprojekt i Aarhus ved at vælge enkelthed

Ejendomsudvikler går sammen med boligforening i Aarhus-projekt

Landets højeste byggeprojekt ender i armene på Aarhus-duo

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier