EjendomsWatch

Boligforening runder investeringer for 200 mio. kr. i Esbjerg-projekt

Arbejdernes Boligforening vil nu også bygge i alt 114 familie- og tilskudsboliger i fagforenings prestigeprojekt. Dermed er etape to og tre ud af i alt fire på plads.

AB's familieboliger indrettes i højhuset i baggrunden samt de to større bygninger til højre for højhuset. Desuden bygges der boliger oven på dagligvareforretningen i forgrunden. Udformningen af de højere bygninger samt projektet med tilskudsboliger er nu justeret for at tilgodese de høringssvar, kommunen har modtaget. Illustrationen er det oprindelige projekt, og flere bygninger er justeret for at imødekomme ønskerne fra de omkringboende. | Foto: PR-illustration

Arbejdernes Boligforening (AB) investerer 160 mio. kr. i 64 familieboliger og 50 såkaldte tilskudsboliger i projektet Teglværkskvarteret ved Gammelby Ringvej i Esbjerg, skriver Jydskevestkysten. Boligforeningen er i forvejen er i fuld gang med at bygge 46 nye ungdomsboliger i den nye bydel, og dermed når AB op på en investering på over 200 mio. kr. i projektet.

AB's familieboliger bliver indrettet i tre høje bygningstårne på henholdsvis seks, otte og 12 etager, og ejendommene er placeret, så de kommende beboere kan se ud over Vadehavet fra tredje etage og opefter. Ifølge Poul-Erik Hansen, formanden for AB, er der allerede efterspørgsel på de kommende boliger, inden spaden er stukket i jorden.

"Esbjerg Kommune har en målsætning om at øge bosætningen i Esbjergs centrum, og vi er ikke i tvivl om, at mange af vores beboere gerne vil ind til byen og have en bolig. Der er allerede en del både nuværende og måske kommende beboere, der har spurgt til mulighederne for at få en lejlighed i Teglværkskvarteret. Boligerne i Teglværkskvarteret bliver attraktive for mange familier, men også borgere i den tredje alder," siger Poul-Erik Hansen til Jydskevestkysten.

Med aftalen mellem AB og Det Faglige Hus er der 18.000 kvm tilbage i en etape fire, og ifølge Jydskevestkysten arbejder Det Faglige Hus på at få et hotel med caféer, restaurant, konferencefaciliteter samt penthouselejligheder bygget på den del af grunden. De planer har Johnny Nim, landsformand for Det Faglige Hus, ingen kommentarer til.

46 ungdomsboliger opføres i Esbjerg - og mere kan være på vej

PFA hænger på tom kontorbygning i Esbjerg

Hotelinvestor trækker sig – partner bliver eneejer

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier