EjendomsWatch

Esbjerg Havn vil være 20 pct. større

Med udsigt til fuld benyttelse af arealerne på havnen om få år afsøger den vestjyske havn nu mulighederne for at udvide havnen med lige under 1 mio. kvm frem mod 2030.

Foto: PR-foto: Esbjerg Havn

Esbjerg går nu i gang med at afsøge mulighederne for en markant udvidelse af byens havn, som er stærkt eksponeret over for den danske offshore-industri.

Det sker som en konsekvens af, at der ifølge havnen pt. er et "historisk højt aktivitetsniveau," og det forventes, at arealet og kajerne vil være fuldt udnyttet om få år.

Det skriver Esbjerg Havn i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at man via en såkaldt VVM-proces (Vurdering af Virkninger på Miljøet) vil afsøge muligheden for at udvide havnen med i alt 975.000 kvm og 1 km kaj frem mod 2030.

Det er det omfang, der ifølge havnen skal til for at kunne følge med udviklingen i en by, hvor offshore fylder betydeligt med aktiviteter inden for olie- og gas, men også offshore-vind, som har fået et stadig større fokus over de sidste par år.

Målt i kvadratmeter svarer udvidelsen dermed til over en femtedel af den nuværende havn, som i dag er på 4,5 mio. kvm. Samme tal, omend i tons, endte godsomsætningen på sidste år, hvor Esbjerg Havn landede et resultat på 79,6 mio. kr.

"Vi forventer vækst i efterspørgslen efter arealer. Derfor må vi allerede nu forholde os til fremtiden og få afklaret mulighederne for at kunne fortsætte en etapevis havneudvidelse. Havneudvidelser har en lang planlægningshorisont, og derfor skal de indledende undersøgelser sættes i gang nu," siger havnedirektør Ole Ingrisch i meddelelsen.

Esbjerg Havn forventer at aflevere en VVM-anmeldelse i løbet af efteråret.

Lokal industrikoncern tjener godt på Esbjerg-ejendomme

Esbjerg gør klar til højhusbyggerier

Casa bygger Esbjerg-domicil for pensionskasse 

Pensionskasse scorer guld med bæredygtigt byggeri

(Denne historie er leveret af ShippingWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier