EjendomsWatch

Fakta-stifters boliger oplever stor efterspørgsel i Esbjerg

Nyt karrébyggeri i midten af den vestjyske by løber op i ca. 300 mio. kr. Knap hver tredje lejlighed er solgt som projektsalg et halvt år inden indflytning.

Karréen får i anden sals højde et grønt gårdhavemiljø. | Foto: PR-illustration/KD Selskaberne

Droob-familiens store ejendomsprojekt Karréen er nået langt i salget af byggeriets boliger, skriver Jydskevestkysten. 25 af 85 ejerlejligheder er solgt, hvilket svarer til ca. 30 pct. Derudover er flere af lejlighederne, der spænder i pris fra 2,7 mio. kr. og 6 mio. kr., reserverede.

Ved det seneste åbent hus-arrangement kulminerede interessen for Karréen med 700 besøgende. Marianne Christensen, medindehaver af Home i Esbjerg og mægler på salg af boligerne, gør sig imidlertid ingen illusioner om, at de ca. 2500, som har besøgt Karréen, alle er potentielle købere, men hun er fuld af fortrøstning i forhold til at få udsolgt.

"Det er selvfølgelig mange lejligheder, der skal absorberes i en by som Esbjerg, men jeg er ikke i tvivl om, at vi får alle solgt. Indtil videre har lejlighederne ikke været annonceret til salg i traditionel forstand, de er solgt via mund til mund og skuffesalg, siger Marianne Christensen til Jydskevestkysten og oplyser, at køberne af de første 25 lejligheder både er børnefamilier, midaldrende par og seniorer.

Det er familien Droob og projektudvikleren KPC, der står for byggeriet. Det har før været fremme, at Karréen koster ca. 300 mio. kr. at opføre. I stueplan bliver der i alt 3000 kvm detailhandel, som formentlig bliver fordelt på flere butikslejemål. Derudover kommer en lukket parkeringskælder og elevator direkte til døren.

Planen er, at de første lejligheder kan være beboede omkring slutningen af året. Karréen grænser op til Englandsgade, Borgergade samt gågaden Kongensgade og lægger dermed tæt på et andet nyt byggeri Esbjergs midtby, Broen Shopping, som de nuværende ejere, TK Development og den finske kapitalforvalter Capman, har sat til salg.

Brødrene Keld og Thorkild Droob samt en tredje partner, John Hansen, stiftede i 1981 Dansk Discount, den senere Fakta-butikskæde. Kæden blev i 1987 solgt til det nuværende Coop Danmark.

Populære kæder flytter ind hos Fakta-stifter

Esbjergs butikker holder kadencen trods nyt shoppingcenter

Københavnske ejendomme giver gevinst til Esbjerg-pengemænd

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier