EjendomsWatch

PFA hænger på tom kontorbygning i Esbjerg

Rambøll er flyttet i nyt domicil i byen og efterlader flere tusind kvm tomme kontorarealer, der endnu ikke er fundet en fremtid for.

Skitse af Rambølls nye domicil i Esbjerg, som PFA står bag. | Foto: Transform Arkitekter og Pluskontoret Arkitekter

Pensionskassen PFA kan glæde sig, at der i sidste uge kom liv i Rambøll-koncernens nye domicil i Esbjerg, som pensionskassen er ejer af.

Men samtidig står PFA Ejendomme med flere tusind kvm tomme erhvervslokaler, som i Willemoesgade har fungeret som domicil hidtil, skriver Jydskevestkysten.

PFA Ejendomme har bedt erhvervsmægleren Colliers om at finde en løsning for ejendommen.

"Lige nu pågår der interne drøftelser, som kan medføre et udbud som salg eller udlejning. Ejendommens beliggenhed er unik, centralt i byen og med en fantastisk udsigt, det er en af Esbjergs mest markante ejendomme og indeholder dermed flere anvendelsesmuligheder nu og i fremtiden," siger Michael Bruhn, adm. direktør i PFA Ejendomme, til avisen.

Også en ejendom på Adgangsvejen har huset Rambøll-ansatte, men står nu tom. Der er tale om en tidligere skattebygning, der ejes af statens ejendomsselskab, Freja, og som ifølge Jydskevestkysten er til salg for 30 mio. kr.

Også Esbjerg-virksomhederne Claus Sørensen, Semco Maritime og Maersk Oil har fået nye kontorhuse de senere år og har efterladt ledige lejemål, fremgår det.

Hotelinvestor trækker sig – partner bliver eneejer

Fakta-stifters boliger oplever stor efterspørgsel i Esbjerg

Esbjergs butikker holder kadencen trods nyt shoppingcenter

Lokal industrikoncern tjener godt på Esbjerg-ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier