EjendomsWatch

PFA hænger på tom kontorbygning i Esbjerg

Rambøll er flyttet i nyt domicil i byen og efterlader flere tusind kvm tomme kontorarealer, der endnu ikke er fundet en fremtid for.

Skitse af Rambølls nye domicil i Esbjerg, som PFA står bag. Foto: Transform Arkitekter og Pluskontoret Arkitekter

Pensionskassen PFA kan glæde sig, at der i sidste uge kom liv i Rambøll-koncernens nye domicil i Esbjerg, som pensionskassen er ejer af.

Men samtidig står PFA Ejendomme med flere tusind kvm tomme erhvervslokaler, som i Willemoesgade har fungeret som domicil hidtil, skriver Jydskevestkysten.

PFA Ejendomme har bedt erhvervsmægleren Colliers om at finde en løsning for ejendommen.

"Lige nu pågår der interne drøftelser, som kan medføre et udbud som salg eller udlejning. Ejendommens beliggenhed er unik, centralt i byen og med en fantastisk udsigt, det er en af Esbjergs mest markante ejendomme og indeholder dermed flere anvendelsesmuligheder nu og i fremtiden," siger Michael Bruhn, adm. direktør i PFA Ejendomme, til avisen.

Også en ejendom på Adgangsvejen har huset Rambøll-ansatte, men står nu tom. Der er tale om en tidligere skattebygning, der ejes af statens ejendomsselskab, Freja, og som ifølge Jydskevestkysten er til salg for 30 mio. kr.

Også Esbjerg-virksomhederne Claus Sørensen, Semco Maritime og Maersk Oil har fået nye kontorhuse de senere år og har efterladt ledige lejemål, fremgår det.

Hotelinvestor trækker sig – partner bliver eneejer

Fakta-stifters boliger oplever stor efterspørgsel i Esbjerg

Esbjergs butikker holder kadencen trods nyt shoppingcenter

Lokal industrikoncern tjener godt på Esbjerg-ejendomme

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Jens Kramer Mikkelsen siger farvel til By & Havn. Abonnenenter på EjendomsWatch kunne i den forløbe uge læse interviews med selskabets bestyrelsesformand, mens direktør uddybede regnskabet. Et andet interview var med stifteren af Schmidt Hammer Larsen, der igangsætter generationsskifte, med Dades, der køber op i Odense og med den nye formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Det familieejede ejendomsselskab fra Odense fokuserer på at udvikle og optimere sine nuværende aktiver specielt i hjembyen og København, så de bliver udnyttet optimalt. Omlagte lån og en tiltagende polstring af virksomhedens økonomi giver løfter om et stærkt 2018, siger direktør til EjendomsWatch. Inden for få år runder porteføljen 10 mia. kr., lyder det.

Nyvalgt formand: Vi skal have bedre føling med vores medlemmer

Henrik Dahl Jeppesen vil som ny formand for Ejendomsforeningen Danmark forstærke kontakten til foreningens omkring 5400 medlemmer. Konkret viden om deres dagligdag skal gøre foreningen stærkere over for politikere og skabe en mere synlig forening, siger han til EjendomsWatch i sit første interview i sin nye rolle.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier