EjendomsWatch

PFA hænger på tom kontorbygning i Esbjerg

Rambøll er flyttet i nyt domicil i byen og efterlader flere tusind kvm tomme kontorarealer, der endnu ikke er fundet en fremtid for.

Skitse af Rambølls nye domicil i Esbjerg, som PFA står bag. | Foto: Transform Arkitekter og Pluskontoret Arkitekter

Pensionskassen PFA kan glæde sig, at der i sidste uge kom liv i Rambøll-koncernens nye domicil i Esbjerg, som pensionskassen er ejer af.

Men samtidig står PFA Ejendomme med flere tusind kvm tomme erhvervslokaler, som i Willemoesgade har fungeret som domicil hidtil, skriver Jydskevestkysten.

PFA Ejendomme har bedt erhvervsmægleren Colliers om at finde en løsning for ejendommen.

"Lige nu pågår der interne drøftelser, som kan medføre et udbud som salg eller udlejning. Ejendommens beliggenhed er unik, centralt i byen og med en fantastisk udsigt, det er en af Esbjergs mest markante ejendomme og indeholder dermed flere anvendelsesmuligheder nu og i fremtiden," siger Michael Bruhn, adm. direktør i PFA Ejendomme, til avisen.

Også en ejendom på Adgangsvejen har huset Rambøll-ansatte, men står nu tom. Der er tale om en tidligere skattebygning, der ejes af statens ejendomsselskab, Freja, og som ifølge Jydskevestkysten er til salg for 30 mio. kr.

Også Esbjerg-virksomhederne Claus Sørensen, Semco Maritime og Maersk Oil har fået nye kontorhuse de senere år og har efterladt ledige lejemål, fremgår det.

Hotelinvestor trækker sig – partner bliver eneejer

Fakta-stifters boliger oplever stor efterspørgsel i Esbjerg

Esbjergs butikker holder kadencen trods nyt shoppingcenter

Lokal industrikoncern tjener godt på Esbjerg-ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier