EjendomsWatch

SEB Pension investerer i ungdomsboliger i Aarhus

SEB Pension omdanner tidligere Codan-kontorbygning i Aarhus til 114 ungdomsboliger tæt på Aarhus Universitet, kollegier og den nye letbane. Afkastet bliver godt, uanset om vi sælger eller lejer ud, siger direktør.

Foto: PR-visualisering

114 nye ungdomsboliger er på vej i Aarhus, hvor SEB Pension er i gang med at omdanne 4800 kvm kontorbygning, der tidligere husede forsikringsselskabet Codan.

Den samlede investering bliver på 72 mio. kr., oplyser SEB Pension.

"Det er en del af vores strategi løbende at udvikle vores kvadratmeter i overensstemmelse med efterspørgslen og dermed optimere afkastet. Og der er pt. mangel på boliger for de unge i vores største uddannelsesbyer. Både København og Aarhus vokser i disse år markant i indbyggertal; en tendens der vil fortsætte ikke mindst på grund af de unge tilflyttere. Udfordringen for dem er at finde et sted at bo. Vores ombygning rammer lige ned i det behov," siger Solveig Rannje, direktør for SEB Ejendomme, i en meddelelse.

Boligerne får mellem 1-3 værelser, hvor de store er delelejligheder. Alle bliver med eget køkken og bad.

"Vi går efter at sælge boligerne, alternativt leje dem ud.. Der er så meget rift om boliger til studerende i Aarhus, at vi er så godt som sikre på, at samtlige 114 boliger er optaget i løbet af kort tid. Uanset om vi taler salg eller udlejning, bliver det et attraktivt afkast for os," siger Solveig Rannje.

I København er SEB Pension i gang med en lignende ombygning af kontorlokaler til ungdomsboliger. På Amagerbrogade bliver det tidligere hovedsæde for Amagerbanken i løbet af det kommende år bliver forvandlet til ca. 85 boliger for unge, fremgår det.

Medie: Danica arbejder på opkøb af SEB Pension

Ny ejer af SEB-portefølje lover 7 pct. i afkast

SEB frasælger ejendomme for over en halv mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier