EjendomsWatch

Boligforening vil rive ned i stedet for at renovere

En otte etagers boligblok med 120 lejligheder i Aarhus-forstad er i så ringe stand, at boligforening foretrækker at jævne den med jorden.

Højhuset i Skovgårdsparken står tilbage som det eneste i området, der ikke er renoveret. Brabrand Boligforening mener, at huset er i så ringe stand, at det burde rives ned. | Foto: Benjamin Nørskov / Jyllands-Posten

Brabrand Boligforening er tæt på at opgive den planlagte renovering af en otte etagers boligblok med 120 lejligheder i Skovgårdsparken i Brabrand, skriver JP Aarhus. Boligforeningen arbejder i stedet på en ansøgning til Landsbyggefonden om at få lov at rive bygningen ned og bygge et nyt hus.

Ni lavere blokke med ca. 310 lejemål er allerede sat i stand. Husene har fået nyt tag, udskiftet altaner og er blevet efterisoleret. Indvendigt er alle installationer blevet udskiftet, og der er etableret ventilation i lejlighederne. Tilbage står huset på Astridsvej 7 i sin originale form fra 1967. I modsætning til de andre bygninger er betonen i denne blok i meget ringe forfatning.

"Afdelingen er faktisk perfekt renoveret bortset fra den ene blok. Det skal løses, og hvis vi kan få lov til at lave noget helt nyt, kan det blive vældig flot i området," siger Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, til JP Aarhus.

Brabrand Boligforening er i øjeblikket ved at få lavet en byggeteknisk rapport, som skal danne grundlag for det videre forløb og ansøgningen til Landsbyggefonden. Skovgårdsparken er netop røget på regeringens ghettoliste, og direktør Keld Laursen håber, at et byggeprojekt kan være med til at ændre afdelingens uheldige prædikat.

25 udsatte boligområder på årets ghettoliste

Boligforening har andel i 300 blandede boliger på Aarhus Ø

Boligforening opfører nyt hovedkontor

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier