EjendomsWatch

Skole bliver til 118 familieboliger på Sydfyn

I Svendborg vil lokalt boligselskab lave en gammel skole om til 118 boliger. Projektet bliver dels med genbrugsmaterialer, men har også kapital i form af 200 mio. kr. Domea.dk skal administrere.

Foto: PR Illustration

Boligselskabet BSB Svendborg vil rive en gammel skole i byen ned og i stedet opføre 118 familieboliger. Den samlede pris bliver på godt 200 mio. kr. Det skriver forretningsføreren, Domea.dk, i en pressemeddelelse.

Boligerne bliver en blanding af familielejligheder i tre forskellige størrelser. 40 boliger falder i kategorien "mindre" fra en størrelse på 60 kvm, 58 boliger beskrives som "mellemstore," og de resterende 20 boliger har en maksimal størrelse på 115 kvm og kaldes store." De forskellige boligyper skal sikre, at man får en blanding af beboere i området.

"Det særlige i dette byggeri består i at tilbyde et tæt, hyggeligt og mangfoldigt boligmiljø, som er til at betale for almindelige mennesker på en grund med eksklusive kvaliteter. Udsigten over byen og farvandet er uforlignelig, og med et ubebygget friareal som forgrund bliver det ikke meget bedre," lyder det fra formanden for Boligselskabet BSB Svendborg Svend Erik Johansen.

Arkitektfirmaet Vandkunsten skal stå for designet af ejendommen.

Som et forsøg på at holde omkostningerne til byggeriet lave, vil man genbruge murstenene fra den eksisterende bygning på grunden, den gamle skole.

"Ved at genbruge en del materialer og tænke i utraditionelle løsninger, kan vi holde omkostningerne inden for den økonomiske ramme. Samtidig med at vi bygger utraditionelt og af høj kvalitet," lyder det fra Karsten Pedersen, projektudviklingschef i Domea.dk, i meddelelsen.

Byggeriet forventes påbegyndt efteråret 2018 og skal stå endeligt færdigt til julen i 2019, fremgår det.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier