EjendomsWatch

Skole bliver til 118 familieboliger på Sydfyn

I Svendborg vil lokalt boligselskab lave en gammel skole om til 118 boliger. Projektet bliver dels med genbrugsmaterialer, men har også kapital i form af 200 mio. kr. Domea.dk skal administrere.

Foto: PR Illustration

Boligselskabet BSB Svendborg vil rive en gammel skole i byen ned og i stedet opføre 118 familieboliger. Den samlede pris bliver på godt 200 mio. kr. Det skriver forretningsføreren, Domea.dk, i en pressemeddelelse.

Boligerne bliver en blanding af familielejligheder i tre forskellige størrelser. 40 boliger falder i kategorien "mindre" fra en størrelse på 60 kvm, 58 boliger beskrives som "mellemstore," og de resterende 20 boliger har en maksimal størrelse på 115 kvm og kaldes store." De forskellige boligyper skal sikre, at man får en blanding af beboere i området.

"Det særlige i dette byggeri består i at tilbyde et tæt, hyggeligt og mangfoldigt boligmiljø, som er til at betale for almindelige mennesker på en grund med eksklusive kvaliteter. Udsigten over byen og farvandet er uforlignelig, og med et ubebygget friareal som forgrund bliver det ikke meget bedre," lyder det fra formanden for Boligselskabet BSB Svendborg Svend Erik Johansen.

Arkitektfirmaet Vandkunsten skal stå for designet af ejendommen.

Som et forsøg på at holde omkostningerne til byggeriet lave, vil man genbruge murstenene fra den eksisterende bygning på grunden, den gamle skole.

"Ved at genbruge en del materialer og tænke i utraditionelle løsninger, kan vi holde omkostningerne inden for den økonomiske ramme. Samtidig med at vi bygger utraditionelt og af høj kvalitet," lyder det fra Karsten Pedersen, projektudviklingschef i Domea.dk, i meddelelsen.

Byggeriet forventes påbegyndt efteråret 2018 og skal stå endeligt færdigt til julen i 2019, fremgår det.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier