EjendomsWatch

Svendborg bygger hel by til demente

Mandag bliver Danmarks første by til demente indviet. Det er et projekt, som flere kommuner står klar til at lade sig inspirere fra, skriver Nordjyske.

Foto: PR

Svendborg Demensby slår i dag dørene op, og det er dermed den første af sin slags i kongeriget Danmark. Men der kan være flere på vej, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det er et tidligere almindeligt plejecenter for ældre, der er blevet omdannet efter inspiration fra Holland, hvor man har skævet til demenslandsbyen De Hogeweyk. Det betyder, at Svendborg Demensby har fået faciliteter, der gør, at det minder om en lille by. Den er indrettet, så den er tryg og interessant for folk med demens. Byen byder blandt andet på motionsrum, sansekøkken, musikbibliotek, restaurant, wellness-salon og en lukket have på størrelse med en park.

Det er et projekt, som vækker opsigt rundt om i landet, og i Aalborg, Odense og Herning er der planer om at lave lignende kvarterer.

"Vi vil gerne indrette bofællesskabet på en måde, så det er muligt for de demente at leve, som de gjorde tidligere," siger Anne Marie Søe Nørgaard (V), formand for social-og sundhedsudvalget i Herning, til avisen.

Projektet i Svendborg møder dog skepsis fra Alzheimerforeningen. Her synes direktør Nis Peter Nissen, at det er godt, at der bliver taget hensyn til folk med demens, men han frygter, at man ekskluderer personerne fra resten af samfundet ved at lave særlige demenslandsbyer.

Svendborg Demensby har plads til ca. 225 beboere.

Smykkedronning køber ejendomme til samfundets udsatte

Strandvejskloster bliver til almene ældreboliger

Hemmelig investor vil omdanne plejehjem til boliger

Ejendomsinvestor bygger plejehjem om til ældreboliger 

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier