EjendomsWatch

Svendborg bygger hel by til demente

Mandag bliver Danmarks første by til demente indviet. Det er et projekt, som flere kommuner står klar til at lade sig inspirere fra, skriver Nordjyske.

Foto: PR

Svendborg Demensby slår i dag dørene op, og det er dermed den første af sin slags i kongeriget Danmark. Men der kan være flere på vej, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det er et tidligere almindeligt plejecenter for ældre, der er blevet omdannet efter inspiration fra Holland, hvor man har skævet til demenslandsbyen De Hogeweyk. Det betyder, at Svendborg Demensby har fået faciliteter, der gør, at det minder om en lille by. Den er indrettet, så den er tryg og interessant for folk med demens. Byen byder blandt andet på motionsrum, sansekøkken, musikbibliotek, restaurant, wellness-salon og en lukket have på størrelse med en park.

Det er et projekt, som vækker opsigt rundt om i landet, og i Aalborg, Odense og Herning er der planer om at lave lignende kvarterer.

"Vi vil gerne indrette bofællesskabet på en måde, så det er muligt for de demente at leve, som de gjorde tidligere," siger Anne Marie Søe Nørgaard (V), formand for social-og sundhedsudvalget i Herning, til avisen.

Projektet i Svendborg møder dog skepsis fra Alzheimerforeningen. Her synes direktør Nis Peter Nissen, at det er godt, at der bliver taget hensyn til folk med demens, men han frygter, at man ekskluderer personerne fra resten af samfundet ved at lave særlige demenslandsbyer.

Svendborg Demensby har plads til ca. 225 beboere.

Smykkedronning køber ejendomme til samfundets udsatte

Strandvejskloster bliver til almene ældreboliger

Hemmelig investor vil omdanne plejehjem til boliger

Ejendomsinvestor bygger plejehjem om til ældreboliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier