EjendomsWatch

Fynsk boligrenovering løber op i 200 mio. kr.

I Svendborg skal 250 lejligheder gennemgå en større renovering, hvor hovedentreprisen til 206 mio. kr. netop er underskrevet. Prisen forventes dog højere, fortæller administratoren Domea.dk.

Visualisering af, hvordan fælleshuset skal se ud. | Foto: PR-visualisering

Det almene boligselskab BSB Svendborg skal renovere 250 af deres lejligheder i afdeling 7502 over de næste to år for en forventet sum af 268 mio. kr. og med en tidsramme på cirka to år. Det skriver den almene bolig- og byggeadministrator Domea.dk i en pressemeddelelse.

"Det er en stor glæde for både os og beboerne, at helhedsplanen nu kan føres ud i livet. Renoveringen betyder, at de mange lejligheder nu ikke alene er fremtidssikret, men også vil blive moderniseret med både nye funktioner og services," udtaler Svend Erik Johansen, organisationsbestyrelsesformand for BSB Svendborg, i pressemeddelelsen.

Blandt de nye funktioner og services er blandt andet lettere tilgængelighed for gangbesværede, elevatorer samt nye køkkener og tage. Derudover kommer et nyt fælleshus på cirka 330 kvm.

Hovedentreprenør har erfaring

Til den omfattende renovering er den fynske virksomhed Hansson & Knudsen valgt som hovedentreprenør til et budget på 206 mio. kr. inklusiv moms. Selskabet har tidligere stået for at renovere 486 boliger i et andet lokalt område.

"Vi har mange års erfaring med boligrenovering og har derfor tilegnet os stor viden om lige præcis denne type opgave. Denne viden vil vi naturligvis inddrage og udnytte til at skabe en stabil og effektiv udførelsesproces — til gavn for alle," siger virksomhedens adm. direktør Povl Christensen i pressemeddelelsen.

I alt forventes projektet at koste 268 mio. kr. inklusiv moms inden for de næste to år. Projektets økonomi skal godkendes politisk i løbet af maj måned, og derefter forventes byggestart i august.

Hvor bygherren bliver BSB Svendborg, så bliver dennes rådgiver Domea.dk, mens ingeniørfirmaet Rambøll skal være totalrådgiver. Projektet er tegnet af C & W Arkitekter fra Svendborg.

Pensiondanmark køber sin syvende retsbygning

Skole bliver til 118 familieboliger på Sydfyn

Svendborg bygger hel by til demente 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier