Fynsk boligrenovering løber op i 200 mio. kr.

I Svendborg skal 250 lejligheder gennemgå en større renovering, hvor hovedentreprisen til 206 mio. kr. netop er underskrevet. Prisen forventes dog højere, fortæller administratoren Domea.dk.
Visualisering af, hvordan fælleshuset skal se ud. | Foto: PR-visualisering
Visualisering af, hvordan fælleshuset skal se ud. | Foto: PR-visualisering

Det almene boligselskab BSB Svendborg skal renovere 250 af deres lejligheder i afdeling 7502 over de næste to år for en forventet sum af 268 mio. kr. og med en tidsramme på cirka to år. Det skriver den almene bolig- og byggeadministrator Domea.dk i en pressemeddelelse.

"Det er en stor glæde for både os og beboerne, at helhedsplanen nu kan føres ud i livet. Renoveringen betyder, at de mange lejligheder nu ikke alene er fremtidssikret, men også vil blive moderniseret med både nye funktioner og services," udtaler Svend Erik Johansen, organisationsbestyrelsesformand for BSB Svendborg, i pressemeddelelsen.

Blandt de nye funktioner og services er blandt andet lettere tilgængelighed for gangbesværede, elevatorer samt nye køkkener og tage. Derudover kommer et nyt fælleshus på cirka 330 kvm.

Hovedentreprenør har erfaring

Til den omfattende renovering er den fynske virksomhed Hansson & Knudsen valgt som hovedentreprenør til et budget på 206 mio. kr. inklusiv moms. Selskabet har tidligere stået for at renovere 486 boliger i et andet lokalt område.

"Vi har mange års erfaring med boligrenovering og har derfor tilegnet os stor viden om lige præcis denne type opgave. Denne viden vil vi naturligvis inddrage og udnytte til at skabe en stabil og effektiv udførelsesproces — til gavn for alle," siger virksomhedens adm. direktør Povl Christensen i pressemeddelelsen.

I alt forventes projektet at koste 268 mio. kr. inklusiv moms inden for de næste to år. Projektets økonomi skal godkendes politisk i løbet af maj måned, og derefter forventes byggestart i august.

Hvor bygherren bliver BSB Svendborg, så bliver dennes rådgiver Domea.dk, mens ingeniørfirmaet Rambøll skal være totalrådgiver. Projektet er tegnet af C & W Arkitekter fra Svendborg.

Pensiondanmark køber sin syvende retsbygning

Skole bliver til 118 familieboliger på Sydfyn

Svendborg bygger hel by til demente 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende