EjendomsWatch

Sønderjysk boligselskab kaster sig over rekordstor renovering

Opgaven med nedrivning, renovering samt nye rækkehuse løber op i 400 mio. kr. Projektet ventes at løbe over fire år og giver et midlertidigt stop for nye lejere, lyder det fra formand.

Foto: PR

Haderslev Boligselskab har fået alle godkendelser på plads til helhedsplanen om at rive syv almene boligblokke ned for at erstatte dem med rækkehuse, mens andre boliger skal istandsættes. Projektsummen for den omfattende opgave, der involverer 342 nedslidte lejemål fra 1950'erne i den sydlige del af byen, løber op i 400 mio. kr., skriver Jydskevestkysten.

"Det kommer til at få overmåde stor betydning for hele området, og i Haderslev Boligselskab er vi meget, meget glade. Det har været længe på vej," siger Erik Knutzen, formand for Haderslev Boligselskab, til Jydskevestkysten.

88 boliger skal rives ned, og på soklerne bygger boligselskabet i stedet 35 rækkehuse. Desuden skal 66 lejligheder ombygges med elevatoradgang, mens 144 skal have en lettere renovering. I alt 97 boliger forsvinder på grund af nedrenovering og sammenlægning i afdelingen Skovvænget/Brombærvej.

Umiddelbart efter sommerferien forventer Erik Knutzen, at planlægningen af det omfattende renoveringsprojekt går i gang, det gælder blandt andet finpudsningen af udbudsmaterialet. Her skal der også tages stilling til genhusning. Alle berørte beboere vil skulle genhuses, og det betyder ifølge Erik Knutzen, at lejligheder, der bliver tomme, fremover ikke vil blive udlejet.

Haderslev Boligselskab har administrationsaftale med Domea.dk

Købmand går fra frugt og grønt til ejendomme

Boligselskab får ny topchef

Skibsreder giver konkursramte hotelforpagtere endnu en chance

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier