EjendomsWatch

Sønderjysk boligselskab kaster sig over rekordstor renovering

Opgaven med nedrivning, renovering samt nye rækkehuse løber op i 400 mio. kr. Projektet ventes at løbe over fire år og giver et midlertidigt stop for nye lejere, lyder det fra formand.

Foto: PR

Haderslev Boligselskab har fået alle godkendelser på plads til helhedsplanen om at rive syv almene boligblokke ned for at erstatte dem med rækkehuse, mens andre boliger skal istandsættes. Projektsummen for den omfattende opgave, der involverer 342 nedslidte lejemål fra 1950'erne i den sydlige del af byen, løber op i 400 mio. kr., skriver Jydskevestkysten.

"Det kommer til at få overmåde stor betydning for hele området, og i Haderslev Boligselskab er vi meget, meget glade. Det har været længe på vej," siger Erik Knutzen, formand for Haderslev Boligselskab, til Jydskevestkysten.

88 boliger skal rives ned, og på soklerne bygger boligselskabet i stedet 35 rækkehuse. Desuden skal 66 lejligheder ombygges med elevatoradgang, mens 144 skal have en lettere renovering. I alt 97 boliger forsvinder på grund af nedrenovering og sammenlægning i afdelingen Skovvænget/Brombærvej.

Umiddelbart efter sommerferien forventer Erik Knutzen, at planlægningen af det omfattende renoveringsprojekt går i gang, det gælder blandt andet finpudsningen af udbudsmaterialet. Her skal der også tages stilling til genhusning. Alle berørte beboere vil skulle genhuses, og det betyder ifølge Erik Knutzen, at lejligheder, der bliver tomme, fremover ikke vil blive udlejet.

Haderslev Boligselskab har administrationsaftale med Domea.dk

Købmand går fra frugt og grønt til ejendomme

Boligselskab får ny topchef

Skibsreder giver konkursramte hotelforpagtere endnu en chance

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier