EjendomsWatch

Skibsreder giver konkursramte hotelforpagtere en ekstra chance

Ejendomsselskab ejet af Hongkong-bosat milliardær lader nåde gå for ret, efter gæld fra andre aktiviteter får forpagteres driftsselskab til at gå konkurs. De har leveret en god indsats med hotellet, lyder begrundelsen fra direktør.

Hans Michael Jebsen, ejer af Stenbjerg Ejendomme. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Aabenraa-baserede Stenbjerg Ejendomme, der er ejet af den Hong Kong-bosatte skibsreder og milliardær Hans Michael Jebsen, giver forpagterparret på Kalvø Badehotel, Anja og Per Sølbeck, muligheden for at fortsætte driften af ejendommen mellem Aabenraa og Haderslev i Sønderjylland. Det sker, selvom deres driftsselskab er gået konkurs, skriver Jydskevestkysten.

Konkursen skyldes en gæld i et andet selskab, som Per og Anja Sølback drev på samme tid som badehotellet. De to forpagtere førte gælden med over i badehotellets regnskab, men på baggrund af en fornuftig drift har de nu fået grønt lys til at fortsætte via et nyt selskab.

"Det hænder, at nogle af selskabets forpagtere driver et lille udenomseventyr parallelt med driften af vores ejendomme. At forpagterparrets gæld fra Nr. Hostrup er smittet af på badehotellets regnskab er selvfølgelig irriterende, men siden de har leveret en god indsats med hotellet, var vi indstillet på at finde en løsning," siger Henrik Borch, direktør hos Stenbjerg Ejendomme, til Jydskevestkysten.

Kalvø Badehotel blev i 2014 af ombygget og består fire lejligheder, to værelser, restaurant samt møde- og selskabslokaler. Udover Stenbjerg Ejendomme ejer Hans Michael Jebsen godser, rederi samt handelsfirmaet Jebsen & Co. Ltd. i Hongkong med 6000 ansatte.

Skibsreder køber yderligere op i hjemby

Skibsreder udbygger sin ejendomsformue

Milliardærliste bugner af ejendomsinvestorer

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier