EjendomsWatch

174 almene boliger rives ned og erstattes af rækkehuse

Et boligselskab på Als har fået tilladelse til at nedrive 174 almene lejemål, der har kostet afdelingen millioner de seneste år. Boligblokkene erstattes af nye rækkehuse.

Foto: Colourbox

Boligselskabet Danbo kan nu se en ende på det, der har vist sig at være en bekostelig affære. Boligselskabet, der administrerer omkring 1200 almene boliger på Als, har nemlig fået tilladelse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at nedrive 174 lejemål i Nordborg, skriver Jydskevestkysten.

Danbo har haft problemer med at leje boligerne ud, og det har i løbet af de seneste fem år kostet boligselskabet 13 mio. kr. i tabt husleje, fordi en stor del af lejlighederne har stået tomme, fremgår det.

"Til at begynde med fik afdelingen støtte via en dispositionsfond, der kunne dække de manglende huslejer. Men så løb fonden tør for penge," siger Niels Peder Pedersen, direktør i Danbo, til mediet.

Derfor bliver 10 boligblokke nu revet ned, mens tre får lov til at blive stående. I stedet for de 10 boligblokke bliver der opført 62 nye rækkehuse, skriver mediet. Hverken de tilbageværende lejere i de blokke, der får lov til at blive stående, eller de personer, der flytter ind i de nye rækkehuse, skal dække Danbos underskud igennem huslejen. Det bliver i stedet dækket af Landsbyggefonden, forklarer Niels Peder Pedersen. 

Fire boligselskaber vil nedrive ikoniske højhuse i Brøndby

Ejere af gamle ejendomme lader skatteborgerne betale for nedrivning 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier