EjendomsWatch

Nordjysk boligforening renoverer for 226 mio. kr. i Aalborg

210 ældre almene boliger står over for et ansigtsløft for 226 mio. kr. i Aalborg Vestby.

Foto: PR/C.F. Møller

Med udgangen af februar blev der sat gang i et større renoveringsarbejde på 210 almene boliger fra 1946 i Aalborg Vestby.

Det er det almene boligselskab Himmerland Boligforening, der ejer boligerne og skyder 226 mio. kr. i renoveringsprojektet, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Med mere end 70 år på bagen er bygningerne temmelig nedslidte og hverken badeværelser, køkkener eller adgangsforhold lever op til fremtidens forventninger og krav," udtaler Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening, i meddelelsen.

Det er arkitektfirmaet C.F. Møller, der skal stå for renoveringsprojektet, der samtidig betyder, at de nuværende 210 boliger bliver til 195.

"Revitaliseringen af afdelingen vil tilføre boligerne moderne og tidssvarende kvaliteter med nyt køkken og bad samt fine udeopholdsarealer såsom altaner og andre påbygninger. Vi har med respekt for den oprindelige arkitektur tilføjet et nyt lag af bygningselementer på den eksisterende bygningsmasse, der får bebyggelsen til at fremstå med et nyt og kraftfuldt arkitektonisk udtryk. Disse tiltag og den meget attraktive beliggenhed i Vestbyen, ikke langt fra mange de rekreative arealer som den kommende Fjordpark, Limfjorden og Skudehavnen, vil øge bebyggelsens attraktion væsentligt," udtaler Søren Tortzen, afdelingschef for arkitektfirmaet C.F. Møller i Aalborg.

Som en lille krølle på historien lyder det, at boligerne i Aalborg Vestby faktisk var den første boligafdeling i Himmerland Boligforening efter etableringen i 1944.

Renoveringsarbejdet med de 210 boliger forventes afsluttet i 2019.

Nordjysk boligforening renoverer og bygger nyt 

Boligselskab kaster sig ud i millionrenovering

Renovering af almene boliger ender med ekstraregning på 35 millioner 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier