EjendomsWatch

Mæglerlobby: Giv danskerne de ejerboliger de drømmer om

Der er nu flere lejer- end ejerboliger i Danmark. Derfor bekymrer det Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, at regeringen vil opføre endnu flere almene boliger. ”Danskerne drømmer om ejerboliger. Lyt nu til danskerne,” lyder opfordringen fra den tidligere socialdemokrat.

Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, har et enkelt ønske til sine tidligere politikerkolleger på Christiansborg: Lyt nu til danskerne, når det gælder ejerboliger. | Foto: PR

Billigere boliger og blandede byer. Det budskab er Socialdemokratiets slogan. Det er også baggrunden for den nye aftale, som regeringen i juni indgik med Københavns Kommune, hvor 40 pct. af boliger i nye områder skal være almene.

Men ikke alle er lige begejstret for idéen. Ole Hækkerup, tidligere medlem af netop Socialdemokratiet og nu direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, mener, at planloven skal ændres, så kommunerne får muligheden for at sige nej til at opføre almene boliger for at prioritere ejerboliger. En idé, der i øvrigt også er blevet luftet af den aarhusianske borgmester Jacob Bundsgaard (S) i Altinget sidste år.

Ejerboligerne er også en vigtig del af en blandet by, mener Ole Hækkerup, der henviser til Danske Banks undersøgelse ’Danskernes Økonomiske Tryghed 2019,’ som viser, at to ud af tre danskere drømmer om at være herre i eget hus.

”Vi kan se på undersøgelsen fra 2019, at danskerne drømmer om at bo i egen bolig. Hvorfor går udviklingen, så den anden vej?,” spørger Ole Hækkerup retorisk.

Boliger handler om drømme. Lad os hjælpe med at opfylde danskernes boligdrømme. De handler ofte om ejerboliger.

Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening

Andelen af ejerboliger er faldet 3,2 procentpoint til 48,3 pct. siden 2012, hvorimod det er steget tilsvarende for lejeboliger.

For ti år siden var forholdet omvendt, og det er en udvikling, der bekymrer Ole Hækkerup, direktør i brancheforeningen.

”Blandet byer er vigtige, så der ikke opstår socialt udsatte områder eller rigmandsghettoer, men det er vigtigt at øge udbuddet af ejerboliger, så den kan følge med efterspørgslen. Det vil også sænke prisen,” siger Ole Hækkerup og hilser dermed aftalen fra juni om evalueringen af planloven velkommen.

Ifølge aftalen, som er indgået mellem af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, skal der igangsættes et udvalgsarbejde, der netop skal fremme flere ejerboliger.

”Boliger handler om drømme. Lad os hjælpe med at opfylde danskernes boligdrømme. De handler ofte om ejerboliger,” lyder det fra Hækkerup.

Færre ledige lejeboliger: Ejendomdanmark kalder på mere nybyggeri

”Historisk” og ”banebrydende”: Aftale skal sikre 40 pct. almene boliger i København

Vigende støtte til krav om almene boliger – BL-direktør oplever ”bred opbakning”

Casa opfører boliger i Nordsjælland – størstedelen solgt til kapitalforvalter

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier