Færre ledige lejeboliger: Ejendomdanmark kalder på mere nybyggeri

Tomgangen i private lejeboliger er faldet med 1,6 procentpoint det seneste år. Særligt i København er efterspørgslen stor, lyder det fra brancheorganisationen Ejendomdanmark, der understreger vigtigheden af, at der fortsat bygges nye lejeboliger.
”På trods af usikkerheden bør der fortsat planlægges nye lejeboliger," udtaler Morten Marott Larsen, underdirektør i Ejendomdanmark. | Foto: PR / Ejendomdanmark
”På trods af usikkerheden bør der fortsat planlægges nye lejeboliger," udtaler Morten Marott Larsen, underdirektør i Ejendomdanmark. | Foto: PR / Ejendomdanmark

Andelen af tomme private lejeboliger ligger på 3,2 procent. Det er et fald på 1,6 procentpoint i forhold til sidste år, og det er lavere end gennemsnittet fra 2000-2022.

Det viser en ny analyse fra brancheorganisationen Ejendomdanmark. Ifølge underdirektør Morten Marott Larsen er tallene et udtryk for, at der bliver stadigt flere, der gerne vil bo til leje.

”På trods af usikkerheden bør der fortsat planlægges nye lejeboliger, da et større boligudbud kan sikre en god bolig til os alle i nærheden af, hvor man gerne vil bo,” udtaler Morten Marott Larsen i en pressemeddelelse.

Det er særligt i hovedstaden, at tomgangen falder. Her står 2,5 procent af lejeboligerne tomme, hvilket er et fald på 2,1 procent siden sidste år.

”Der er fortsat flere, som gerne vil bo i København. Vores hovedstad er jo en dejlig by. Det er bare vigtigt, at der er boliger nok til alle. Derfor skal der for eksempel også styr på byggesagsbehandlingen i Københavns Kommune, så det ikke er bureaukrati, der er hæmskoen for udvikling,” udtaler Morten Marott Larsen, der mener, at netop lejeboliger spiller en vigtig rolle i storbyen.

”(D)et er svært og risikabelt at komme ind på ejerboligmarkedet. Det er netop ved det gode samspil mellem de forskellige boligtyper, at vi får et mangfoldigt boligmarked – også i hovedstaden,” udtaler underdirektøren.

Ejendomdanmark: Den økonomiske usikkerhed har udløst en forventningskrise

Rift om lejeboligerne: Hovedstaden oplever det største fald i tomgang

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også