EjendomsWatch

Færre ledige lejeboliger: Ejendomdanmark kalder på mere nybyggeri

Tomgangen i private lejeboliger er faldet med 1,6 procentpoint det seneste år. Særligt i København er efterspørgslen stor, lyder det fra brancheorganisationen Ejendomdanmark, der understreger vigtigheden af, at der fortsat bygges nye lejeboliger.

”På trods af usikkerheden bør der fortsat planlægges nye lejeboliger," udtaler Morten Marott Larsen, underdirektør i Ejendomdanmark. | Foto: PR / Ejendomdanmark

Andelen af tomme private lejeboliger ligger på 3,2 procent. Det er et fald på 1,6 procentpoint i forhold til sidste år, og det er lavere end gennemsnittet fra 2000-2022.

Det viser en ny analyse fra brancheorganisationen Ejendomdanmark. Ifølge underdirektør Morten Marott Larsen er tallene et udtryk for, at der bliver stadigt flere, der gerne vil bo til leje.

”På trods af usikkerheden bør der fortsat planlægges nye lejeboliger, da et større boligudbud kan sikre en god bolig til os alle i nærheden af, hvor man gerne vil bo,” udtaler Morten Marott Larsen i en pressemeddelelse.

Det er særligt i hovedstaden, at tomgangen falder. Her står 2,5 procent af lejeboligerne tomme, hvilket er et fald på 2,1 procent siden sidste år.

”Der er fortsat flere, som gerne vil bo i København. Vores hovedstad er jo en dejlig by. Det er bare vigtigt, at der er boliger nok til alle. Derfor skal der for eksempel også styr på byggesagsbehandlingen i Københavns Kommune, så det ikke er bureaukrati, der er hæmskoen for udvikling,” udtaler Morten Marott Larsen, der mener, at netop lejeboliger spiller en vigtig rolle i storbyen.

”(D)et er svært og risikabelt at komme ind på ejerboligmarkedet. Det er netop ved det gode samspil mellem de forskellige boligtyper, at vi får et mangfoldigt boligmarked – også i hovedstaden,” udtaler underdirektøren.

Ejendomdanmark: Den økonomiske usikkerhed har udløst en forventningskrise

Rift om lejeboligerne: Hovedstaden oplever det største fald i tomgang

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier