EjendomsWatch

NCC skyder nyt strategisk partnerskab i gang – skal renovere 351 boliger for FSB

Partnerskabet Hjem, der er indgået mellem den almene boligorganisation FSB og Cowi, Rubow Arkitekter, Smith Innovation og NCC, bygger på en seksårig rammeaftale til 2,4 mia. kr.

Ejendommen Haunstrupgård på Østerbro er en af boligforeningen FSB's ældre ejendomme og bliver den første, der skal renoveres som en del af det nye strategiske partnerskab Hjem. | Foto: Carsten Andersen / FSB

Entreprenørkoncernen NCC går mandag 4. maj i gang med renoveringen af ejendommen Haunstrupgård på Østerbro i København med 351 boliger.

Renoveringsprojektet løber op i ca. 70 mio. kr. og er det første af en lang række projekter, som det strategiske partnerskab Hjem, der foruden NCC består af Cowi, Rubow Arkitekter og Smith Innovation, skal udføre for den københavnske boligorganisation FSB.

Partnerskabet har brugt det seneste år på at starte virksomheden op, oplyser NCC i en pressemeddelelse.

"Vi har valgt at tage den tid, det nu en gang tager at komme i gang på den rigtige måde. Partnerskabet giver os langt bedre mulighed for at risikovurdere byggeriet og gå i detaljerne. Det giver et fantastisk overblik over projektet, så alle er klar på, hvad der skal ske og hvordan, før arbejdet går i gang," udtaler Erik Vibe Pedersen, sektionsdirektør i NCC, i meddelelsen.

Rammeaftalen mellem Hjem og FSB har en samlet værdi af 2,4 mia. kr. og løber over seks år. Aftalen omfatter renovering af boliger for FSB, der ejer ca. 15.000 familie-, ungdoms- og ældreboliger i København.

Ejendommen Haunstrupgård på Østerbro, der får lov til at starte ballet, blev opført i 1942 og er dermed en af FSB's ældre ejendomme.

"Det er på byggepladsen, vi for alvor kan se, om partnerskabet kan stå distancen og give bedre samarbejde med beboerne, bedre kvalitet og selvfølgelig overholde tid og budget," udtaler Lone Zeeberg Nielsen, bygge-og udviklingschef i FSB, i meddelelsen.

Arbejdet på Haunstrupgård forventes at starte hos beboerne den 4. maj 2020, og planmæssig aflevering er ultimo november 2021.

FSB sætter fart på 16 byggesager 

Almene boligselskaber vil hjælpe byggebranchen gennem coronakrisen

KAB indgår partnerskab på op til 6 mia. kr.

NCC, Cowi og Rubow vinder rammeaftale med FSB på op til 3 mia. kr.

FSB venter besparelser og bedre byggeri gennem ny milliardaftale 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier