EjendomsWatch

FSB sætter fart på 16 byggesager

Boligorganisationen begrunder valget med, at man ønsker at hjælpe byggebranchen under coronakrisen. Flere andre almene aktører har tidligere gjort det samme.

FSB's hovedkontor på Rådhuspladsen i København. | Foto: PR / FSB

Den almene boligorganisation FSB, der har ca. 13.000 familie-, ungdoms- og ældreboliger i hovedstadsområdet, sætter nu 16 byggesager i gang før tid.

Det sker for at hjælpe bygge- og anlægsbranchen igennem coronakrisen, der ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri kan medføre, at 16.400 ansatte i branchen bliver hjemsendt eller afskediget i første halvdel af 2020, hvis nedlukningen af Danmark fortsætter.

Det skriver FSB i en pressemeddelelse.

"Det er præcis derfor, vi nu sætter 16 byggesager i fast track, så der kommer skub i dem. Det er særligt vigtigt at holde hjulene i gang efter corona, og vi kan være med til at få håndværkerne tilbage på byggepladserne. Det handler om mindre komplicerede projekter, hvor vi ikke skal ind i lejlighederne, og hvor vi kun skal udskifte enkelte bygningsdele som vinduer," udtaler Lone Zeeberg Nielsen, bygge- og udviklingschef i FSB, i meddelelsen.

Med udmeldingen følger FSB eksemplet fra flere andre almene boligselskaber, der har valgt at gøre det samme.

FSB's byggesager bliver gennemført via det strategiske partnerskab Hjem, der består NCC, Rubow Arkitekter, Cowi og Smith Innovation, der skal stå for alle FSB's renoveringsopgaver de næste 3-6 år.

Lige nu handler det dog om de projekter, der kan sættes hurtigt i gang for at bidrage til beskæftigelsen på byggepladserne hurtigst muligt, skriver FSB i meddelelsen.

Almene boligforeninger sætter jyske renoveringsarbejder for 126 mio. kr. i gang

Udsigt til renoveringer for milliardbeløb vækker begejstring

KAB klar til at sætte byggeprojekter for milliardbeløb i gang

Almene boligselskaber vil hjælpe byggebranchen gennem coronakrisen 

Fælles front ønsker Landsbyggefonden bragt i spil i kampen mod corona 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier