EjendomsWatch

KAB indgår partnerskab på op til 6 mia. kr.

Det nye byggepartnerskab med Enemærke & Petersen i spidsen skal håndtere byggesager for boligorganisationerne under KAB. Flere byggesager ligger allerede klar til gennemførelse.

Partnerskabet skal sikre bedre resultater i renoveringer og nybyggeri, siger Rolf Andersen, byggedirektør i KAB. | Foto: PR.

KAB vælger ny byggepartner til at håndtere byggesager for boligorganisationerne i KAB-fællesskabet. Boligorganisationen forventer, at der kommer byggesager for omkring 6 mia. kr.

Det oplyser KAB i en pressemeddelelse.

Det nye fællesskab, der kalder sig KAB Trust, består af entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, Kant Arkitekter, JJW Arkitekter, arkitektfirmaet SLA, rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen A/S, rådgivervirksomhed Norconsult og Rekommanderet, fremgår det.

"Med det nye byggepartnerskab vælger vi at organisere byggeprojekter på en ny måde, der skal være med til at sikre bedre resultater i såvel renoveringer som nybyggeri. Med valget af KAB Trust får vi en samarbejdspartner, der allerede har en solid erfaring med strategisk partnerskab og som dermed kan understøtte målsætningen om bedre resultater i byggeriet," siger Rolf Andersen, byggedirektør i KAB, i meddelelsen.

Med det nye byggepartnerskab vælger vi at organisere byggeprojekter på en ny måde, der skal være med til at sikre bedre resultater i såvel renoveringer som nybyggeri.

Rolf Andersen, byggedirektør i KAB

KAB Trust trækker i arbejdstøjet fra 1. april 2019, hvor fire projektledere fra KAB skal sidde sammen med de nye partnere i KABs kontor på Havneholmen. De første seks byggesager ligger allerede klar til gennemførelse.

Bedre kvalitet og færre konflikter

Indtil nu er byggesager i KAB blevet udbudt enkeltvis. Kvaliteten har været svigtende, og antallet af konflikter har været stigende formentlig grundet de mange skiftende samarbejdspartnere, skriver KAB.

Men det skal den nye aftale gøre op med, og det glæder formanden i Boligselskabet AKB, København, der er en af de største organisationer under KAB.

"Stabilitet er et succesmål for os. Vi har mange dårlige erfaringer med ekstra krav fra entreprenører, som påvirker økonomien, og tidsplaner, der ikke holder. Jeg håber, at det nye byggepartnerskab vil betyde, at både økonomi og proces i byggesagerne i højere grad vil følge budgetter og planer," siger Bjørn Petersen.

Kim Thinggaard, projektdirektør i Enemærke & Petersen, tilføjer:

"Enemærke & Petersen har en lang tradition for at bygge i de almene, og særligt de store renoveringsopgaver er vores absolutte hjerteblod. Vi kan højne kvaliteten ved at søge at komme tæt på beboerne og afdække deres behov. Det er en kompliceret opgave, som vi hele tiden søger at blive bedre til. det er helt afgørende for den oplevede kvalitet af de færdige byggeri, men bestemt også for processen."

Der løber nu en stand still-periode på 10 dage. KAB forventer at kunne underskrive rammeaftalen 1. april 2019.

NCC, Cowi og Rubow vinder rammeaftale med FSB på op til 3 mia. kr. 

KAB-direktør fratræder øjeblikkeligt

Almene og private samarbejder om højhuse breder sig

KAB om ghettopakken: "Det er den forkerte medicin, I ordinerer" 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier