Kuldsejlet Ørestad-projekt kan udløse erstatning til Pensiondanmark

Venstre i Københavns Kommune åbner for, at kommunen må udbetale erstatning, efter at storstilet boligprojekt på Amager Fælled er opgivet med partiets støtte. Spidskandidat afviser hykleri.
Foto: PR-visualisering
Foto: PR-visualisering

Udsigten til et manglende politisk flertal, der har fået Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til at skrinlægge planer om 2500 boliger på Amager Fælled i Ørestad, skaber nu afledte konskekvenser for Pensiondanmark.

Pensionsselskabet indgik i august en aftale med byudviklingsselskabet By & Havn om netop at skulle stå for at udvikle det planlagte boligområde, og allerede nu taler Venstres spidskandidat til november måneds kommunalvalg, Cecilia Lonning-Skovgaard, om, at det kan blive nødvendigt at kompensere Pensiondanmark.

"Jeg er helt med på, at man som et led i en undersøgelse af en alternativ placering skal kigge på, hvilke erstatninger, der i givet fald skal falde til By & Havn, til Pensiondanmark og til Metroselskabet," siger Cecilia Lonning-Skovgaard til Børsen.

Hun afviser samtidig over for avisen at være hyklerisk, når hun har valgt at støtte et forslag om at undersøge alternative placeringer til boligerne - samtidig med, at hun har kaldt det uansvarligt at løbe fra politiske aftaler. Hun henviser til, at der alene er tale om at undersøge alternativer og at den "konkrete aftale står vi ved".

Pensiondanmark har over for Børsen ingen kommentarer til, at der opstået uro om byggeplanerne.

Københavns overborgmester bøjer sig i sag om omstridt bygger

Almene boligselskaber står i kø for at bygge på Amager Fælled

By & Havn etablerer nyt partnerskab med Pensiondanmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også