EjendomsWatch

Frank Jensen giver grønne løfter til en havnetunnel

En kommende, østlig ringvej rundt om København skal anlægges som en boret tunnel. Der skal ikke graves mere i Amager Fælled, mener Københavns overborgmester.

Foto: Stine Bidstrup

En ekstraudgift i milliardklassen er på vej til den planlagte havnetunnel rundt om København, allerede inden projektet er kommet videre end den tidlige undersøgelsesfase.

Det er Københavns overborgmester Frank Jensen (S), der til Politiken tirsdag slår fast, at naturværdierne på Amager Fælled er så vigtige, at et igangværende byggeri af 2500 boliger i området, heraf 525 almene, bliver et punktum for byggeri i Københavns sidste stykke vilde natur.

"Jeg lover, at hvis vi kommer i mål med omfartsvejen, skal det være med en boret tunnel. Der skal ikke graves mere i fælleden," siger han.

Den planlagte vejføring af en havnetunnel går fra Nordhavn over Refshaleøen og videre til Amager Fælled ved Sjællandsbroen, hvor den vil opnå forbindelse til motorvejsnettet. En mulighed på Amager Fælled vil være at grave tunnelen ned, men den løsning afviser Frank Jensen altså.

Frank Jensen går til valg på 9000 flere almene boliger i København

Ny planchef i København: Højhuse er en del af byen

Frank Jensen: Jeg vil ikke have, at ejendomsinvestorer brænder fingrene 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier