Utæt tag truer hospitalsbyggeri i København

Forsinkelser truer Rigshospitalets nordlige fløj, som lige nu er ved at blive bygget. Det skaber strid mellem projektets entreprenører i forhold til, hvem der har ansvaret, og hvem der skal betale regningen. (Opdateret)
Visualisering af Rigshospitalet med nordfløjsudvidelsen | Foto: PR
Visualisering af Rigshospitalet med nordfløjsudvidelsen | Foto: PR

(Artikel opdateret 16. marts som følge af, at Berlingske har rettet fejlagtige oplysninger i oprindelig artikel.)

Vandet silede ind gennem taget på Rigshospitalets nye nordfløjsbygning i marts sidste år, fremgår det af en orientering til den politiske følgegruppe til projektet. Byggeriet er en del af de såkaldte supersygehusprojekter.

Det skriver Berlingske, der har talt med Laila Lindén (S), formanden for følgegruppen:

"Ja, nu er der så også kommet vand ind. Det er en sag, vi ser på med bekymring og alvor og følger meget nøje," siger formanden til avisen. Den politiske følgegruppe til projektet, har et budget på næsten to mia. kr.

Som følge af vandet blev byggeriet blev ramt af vandskader. Konsekvenserne og det dertilførende ansvar er genstand for diskussion mellem tagfirmaet og Rigshospitalet, der ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for utæthederne i byggeriet, skriver Berlingske.

Entreprenørfirmaet NCC, som er storentreprenøren på byggeriet, er også i strid med Rigshospitalet. Firmaet har anlagt voldgiftssag mod regionen, hvilket Sundhedsministeriet har skønnet i værste fald kan føre til, at totalrammen for projektet, som er på godt 1800 mia. kr., overskrides med 7-11 pct., skriver Berlingske.

NCC vinder kontrakt på 140 mio. kr. på supersygehus

Nyt børnehospital får mange fædre

NCC vinder renoveringsopgave hos staten

NCC vinder opgave til 172 mio. kr. uden at være billigst 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også