EjendomsWatch

Utæt tag truer hospitalsbyggeri i København

Forsinkelser truer Rigshospitalets nordlige fløj, som lige nu er ved at blive bygget. Det skaber strid mellem projektets entreprenører i forhold til, hvem der har ansvaret, og hvem der skal betale regningen. (Opdateret)

Visualisering af Rigshospitalet med nordfløjsudvidelsen Foto: PR

(Artikel opdateret 16. marts som følge af, at Berlingske har rettet fejlagtige oplysninger i oprindelig artikel.)

Vandet silede ind gennem taget på Rigshospitalets nye nordfløjsbygning i marts sidste år, fremgår det af en orientering til den politiske følgegruppe til projektet. Byggeriet er en del af de såkaldte supersygehusprojekter.

Det skriver Berlingske, der har talt med Laila Lindén (S), formanden for følgegruppen:

"Ja, nu er der så også kommet vand ind. Det er en sag, vi ser på med bekymring og alvor og følger meget nøje," siger formanden til avisen. Den politiske følgegruppe til projektet, har et budget på næsten to mia. kr.

Som følge af vandet blev byggeriet blev ramt af vandskader. Konsekvenserne og det dertilførende ansvar er genstand for diskussion mellem tagfirmaet og Rigshospitalet, der ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for utæthederne i byggeriet, skriver Berlingske.

Entreprenørfirmaet NCC, som er storentreprenøren på byggeriet, er også i strid med Rigshospitalet. Firmaet har anlagt voldgiftssag mod regionen, hvilket Sundhedsministeriet har skønnet i værste fald kan føre til, at totalrammen for projektet, som er på godt 1800 mia. kr., overskrides med 7-11 pct., skriver Berlingske.

NCC vinder kontrakt på 140 mio. kr. på supersygehus

Nyt børnehospital får mange fædre

NCC vinder renoveringsopgave hos staten

NCC vinder opgave til 172 mio. kr. uden at være billigst

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier