EjendomsWatch

NCC vinder renoveringsopgave hos staten

Entreprenørkoncernen står sammen med andre rådgivere for at gøre ejendom centralt beliggende i København klar, inden ministerium kan flytte ind. Den komplekse opgave når en kontraktsum på et trecifret millionbeløb

Foto: Google Street View

NCC skal stå i spidsen for renoveringen af Holmens Kanal 20 i København for Bygningsstyrelsen, da Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet skal flytte ind i ejendommen, der tidligere har huset det daværende Overformynderiet. Opgaven til 100 mio. kr. er tildelt i samarbejde med den tekniske rådgiver Rambøll og tegnestuen Rørbæk og Møller Arkitekter, skriver NCC i en pressemeddelelse.

Den 10.000 kvm store bygning fra 1937 skal indvendigt konverteres til en moderne kontorbygning på fem etager samt en kælderetage. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet skal fremover holde til i en del af bygningen, og Bygningsstyrelsen arbejder på at finde en lejer til resten af bygningen.

"Det er en renovering, vi glæder os til at tage fat på. Vi har en lang erfaring med at renovere historiske og komplicerede bygninger og ser frem til at skabe rammerne for et inspirerede og produktivt arbejdsmiljø for de kommende brugere," siger Dennis Nielsen, direktør for Energirenovering i NCC Danmark, i meddelelsen.

Renoveringsarbejdet begynder i dag, mandag, og forventes afsluttet til august 2018. Der er tale om en totalentreprise, og kontrakten har en værdi af 100 mio. kr.

Vanskelig opgave

En udfordring for opgaven er den meget trange plads og de svære adgangsforhold ind i bygningen, hvor over 10.000 kvm gulve og 10.000 kvm loftsplader skal transporteres igennem en 2,5 meter bred port. Der skal bugseres kraner ind i bygningen, og der kommer til at arbejde 70-80 mand, når renoveringen er på sit højeste.

"Det er en voldsom kompleks og logistisk udfordrende opgave, hvor vi bringer vores erfaringer fra tidligere projekter i spil. Gennem det tætte og tidlige samarbejde med bygherre og de øvrige parter e på projektet, er vi også her klædt godt på til opgaven," siger Dennis Nielsen i pressemeddelelsen.

NCC er en af Nordeuropas største entreprenørkoncerner med en omsætning på 41,6 mia. kr. og 16.500 medarbejdere i 2016. NCC-aktien er noteret på Nasdaq-børsen i Stockholm.

NCC får ordre på 255 mio. kr. fra Pensiondanmark

Staten og region sender projekt til halv milliard i udbud

NCC vinder kontrakt på 140 mio. kr. på supersygehus

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier