EjendomsWatch

NCC vinder kontrakt på 140 mio. kr. på supersygehus

Entreprenørfirmaet NCC skal opføre hovedbygningen på nyt sygehus ved Herning, der er tredje etape af et større byggeri.

Foreløbig illustration af Gødstrup Sygehus. | Foto: PR

Når byggeriet af råhuset til hovedbygningen på Gødstrup Sygehus ved Herning går i gang til april, bliver det med NCC i spidsen. Entreprenøren har netop vundet en kontrakt på opførelsen af bygningen hos Region Midtjylland, skriver NCC i en pressemeddelelse.

Entreprisesummen lyder på cirka 140 mio. kr., og byggeriet af råhuset begynder i april med afslutning i maj 2018. Det samlede byggeri af det nye hospital, også kendt som Det Nye Hospital i Vest, DNV-Gødstrup, skal stå færdigt i november 2019. Opførelsen af hovedbygningen er tredje etape af hospitalsbyggeriet.

”Vi er glade for, at vi vandt råhus-entreprisen med opførelse af hovedbygningen på DNV-Gødstrup, da det giver os mulighed for at trække på vores erfaringer fra andre hospitalsbyggerier. Rent fagligt er det en meget spændende opgave med kompliceret betonarbejde. Ved opførelsen af hospitaler stilles der særlige krav til bl.a. betondæk, som skal kunne modstå vibrationer og svingninger, som der almindeligvis opstår i bygninger, når folk bevæger sig rundt. På hospitaler må vibrationsfølsomt udstyr og apparatur ikke blive påvirket af disse bevægelser,” udtaler Søren Andersen, områdedirektør i NCC, i meddelelsen.

NCC har god erfaring med hospitalsbyggerier over de senere år, hvor man blandt andet har været inde over forskellige opgaver på Viborg Sygehus, Skejby Sygehus og Rigshospitalet, fremgår det.

Arkitektfirmaet bag hovedbygningen på Gødstrup Sygehus er Mangor & Nagel.

NCC sælger areal på Teglholmen i København for 74 mio. kr.

NCC idømt bøde og får 5,5 mio. kr. konfiskeret

NCC-chef er skuffet over 2016-resultatet 

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier