EjendomsWatch

Nederlag på egen hjemmebane gør ondt på servicekoncernen ISS

Den globale leverandør af ejendomsservice og bygningsvedligehold har modgang i Danmark, hvor der dog også er kommet nye kunder ombord. Samtidig rykker Lego-familiens wingman ind i bestyrelsen.

Foto: PR / ISS

ISS-koncernen, der vedligeholder ejendomme og bygninger med et mål om at skabe attraktive arbejdspladser, har modvind på det danske marked, viser årsrapporten onsdag.

Dermed lyder der samme toner, som fra svenske Coor tidligere på måneden.

Danmark tegner sig dog for en forsvindende lille del af koncernens samlede omsætning, der sidste år løb op i 78,5 mia. kr.

"I 2019 havde vi beklageligvis en stor tabsgivende kontrakt i Danmark efter en udfordrende overdragelse og fejlagtige forventninger," skriver ISS i regnskabet, hvori det også fremgår, at den samlede danske forretning rapporterer om underskud.

"Gennem en kombination af fornyet kommerciel forståelse med kunden og løbende forbedring af performance, forventer vi, at den operationelle drift vil forbedres markant fra 2020 og frem," lyder det videre.

Nye kontrakter i hus

I fjerde kvartal lykkedes det ISS-koncernen at vinde en syvårig kontrakt med Bygningsstyrelsen, mens en global kontrakt med Danske Bank blev forlænget i tre år tidligere på året, fremgår det.

ISS-koncernens omsætning havde sidste år en organisk vækst på 7,1 pct. Driftsmarginalen, som selskabet løbende måler sig på, endte efter en nedjustering i november på 4,2 pct. mod 5,0 pct. i 2018.

I selskabets bestyrelse foreslås to nye ansigter indvalgt på generalforamlingen 2. april: Dels Søren Thorup Sørensen, adm. direktør i Kirkbi, der investerer på vegne af familien bag Lego-imperiet. Dels Valerie Baeulieu. Hun er øverste marketingdirektør i Microsofts amerikanske forretning.

Ud af bestyrelsen træder næstformand Thomas Berglund, der har været med siden 2013, hvor også Ørsted-topchef Henrik Poulsen indtrådte.

ISS er børsnoteret i København.

Leverandør af ejendomsservice bøvler med det danske marked

Ny facilitychef skal udvikle de fysiske rammer hos stålgrossist

ISS i modvind efter tabsgivende kontrakter

Netværk for ejendomme og bygningsdrift får tidligere LA-profil i front

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier