EjendomsWatch

Almene boligdirektører: Pulje til flere billige boliger skal mere ud i provinsen

Ifølge regeringens seneste boligudspil skal en milliardpulje gå til at omdanne erhvervsejendomme til almene boliger. Almene boligaktører i provinsen mener, at midlerne ikke kun skal centrere sig om hovedstadsområdet og de store byer.

Palle Adamsen, adm direktør i Lejerbo, mener, at flere almene boliger i provinsen vil udvikle blandede byer og bevare sammenhængskraften. | Foto: PR / BL

I regeringens seneste boligudspil er 1 mia. kr. øremærket til at ombygge erhvervs- og udlejningsejendomme til almene boliger, og en stor del af midlerne skal gå til storbyerne. Det skriver Fagbladet Boligen, som interesseorganisationen BL-Danmarks Almene Boligers stå bag.

Palle Adamsen, adm. direktør i den almene boligadministrator Lejerbo, påpeger over for bladet, at der uden for hovedstaden også er fyldt i bymidterne, og at man her kommer langt for pengene.

Hos den almene boligforening Ungdomsbo i Esberg hilser man regeringens boligforslag velkomment og leder også opmærksomheden hen på, hvor vigtigt det er for provinsbyerne at få del i puljen.

"Hvis familier skal flytte til byen til nye arbejdspladser, så skal vi også kunne tilbyde gode boliger at flytte ind i. Den almene lejebolig spiller en vigtig rolle, fordi den er fleksibel," lyder det fra Flemming A. Christensen direktør i Ungdomsbo.

Regeringens ambitionen er i alt at bygge 22.000 flere almene boliger frem mod 2031, og finansieringen skal bl.a. findes i Nybyggerifonden.

Boligordførere enige om flere billige boliger – men uenige om hvilken type

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

Boligminister vil gøre det billigere at bygge til gengæld for krav om flere almene boliger 

Regeringen er på vej med udspil: Vil sikre billige boliger

Klumme: Storbyboernes almene boliger betales af gennemsnitsdanskeren 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier