EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureaukratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager.

"Det vil være rigtig svært for mig at pege på en overborgmester fra Enhedslisten," siger Sophie Hæstorp Andersen, der selv bejler til posten. | Foto: Jan Mindegaard / Watch Medier

Fra talerstolen på den danske ejendomsbranches topmøde, Ejendom2021, kaster Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten i København, sig over, hvad hun selv kalder "elefanterne i rummet."

"Kære venner, det går for langsomt med at få dem opført," siger hun med henvisning til almene boliger, som regeringspartiet gerne så fylde 33 pct. af boligmassen flere steder i hovedstaden.

"Den vision er ikke meget værd, hvis ikke de rent faktisk bliver til noget."

Manglen på billige og blandede boliger er grundlæggende med til at forme den nuværende boligkrise, som Sophie Hæstorp Andersen mener, København befinder sig i, og hvis den skal løses, erkender hun, at også kommunen skal gøre det bedre i forhold til eksempelvis byggesagsbehandlingstider.

Overborgmesterkandidaten fortæller, at hun som regel bliver mødt med "frustration" og "afmagt over for bureaukratiet," når talen falder på den københavnske byudvikling.

"Det går simpelthen ikke," siger Sophie Hæstorp Andersen og lover, at hun vil "fortsætte arbejdet med at rydde op og gøre det lettere både at være ejer af en ejendom, men også at udvikle både private, almene, andelsboliger og alt det andet i denne by de kommende år."

"I en by som København er det sådan, at flere boliger er bydende nødvendige for, at vores by kan hænge sammen, og så kan det ikke være bureaukratiet, der spænder ben. Derfor skal der sættes hårdt ind, og det lover jeg, at jeg vil gøre," erklærer hun.

"Til gengæld skal I love mig, at I også gerne vil være med til at tænke ud af boksen i forhold til at bygge flere boliger, der er til at betale, og hvordan vi finder løsninger, så vi skaber en mere grøn by."

Friske meningsmålinger viser, at Enhedslisten ikke blot bider Socialdemokraterne i haserne i København, men også meget vel kan blive større end partiet, der nærmest har udviklet en slags monopol på overborgmesterposten.

Sophie Hæstorp Andersen fortæller, "at det vil være rigtig svært for mig at pege på en overborgmester fra Enhedslisten."

"For mig vil det være en stagnation i København. Det vil være et København, der lukker sig om sig selv. Et København, der er for dem, der er her i dag og har deres på sit tørre, men det vil ikke være et København for mine børn, som snart skal ud på ejerboligmarkedet, fordi de vil bare opleve en by, hvor der ikke bliver bygget mere og en by, hvor vi ikke udvikler os," slutter hun.

Sophie Hæstorp Andersen med opsang til dele af branchen: "Det vilde vesten" 

V og K afviser boligudspil: Prestigeprojekt for København 

Sophie Hæstorp roser Lynetteholmen og lover mere borgerinddragelse

Ny overborgmester er positiv over for bypark ved Tivoli – men skeptisk over højhuse

Sophie Hæstorp Andersen vil være overborgmester i København 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier