Bred boligaftale uden tvang møder positive reaktioner

Både Ejendomdanmark og formanden for den danske repræsentation på ejendomsmessen Mipim er tilfreds med, at et bredt politisk flertal står bag ny aftale på boligområdet.
"En løsning med tvang vil ikke være givende for nogen, og det er jeg glad for, at der er bred forståelse for," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark
"En løsning med tvang vil ikke være givende for nogen, og det er jeg glad for, at der er bred forståelse for," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark

Tirsdagen brede politiske aftale om forebyggelse af parallelsamfund er landet langt bedre, end det udspil, som regeringen selv spillede ud med. Sådan lyder det i en reaktion fra Ejendomdanmark, der er talerør for udlejere og administratorer af fast ejendom.

Organisationen hæfter sig især ved, at en oprindelig ide om, at private udlejere skulle kunne tvinges til at stille boliger til rådighed for udsatte borgere, ikke bliver til noget.

"Frivilligheden er det rigtige valg. Der er rigtig mange i ejendomsbranchen, som gerne vil være med til at løfte et socialt ansvar og sikre mangfoldige boligområder, men det skal være i setup, hvor det er muligt at gøre. En løsning med tvang vil ikke være givende for nogen, og det er jeg glad for, at der er bred forståelse for," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Han kalder det fornuftigt, hvis der kommer bedre muligheder for at indgå aftaler og roser, at der indgås et bredt forlig:

”Vi deltager fortsat meget gerne i et arbejde med at finde de rette måder at håndtere frivillige aftaler. Vi vil gerne være med til at kortlægge de forhindringer, der måtte være – og så skal der selvfølgelig findes løsninger på dem."

Også fra Tony Christrup, der er tidligere formand for Byggesocietetet og i dag formand for den danske repræsentaton på den internationale ejendomsmesse Mipm, er tilfreds:

"Det er en stærk aftale, boligminister Kaare Dybvad har forhandlet hjem, der modvirker, at udsatte områder bukker under i utryghed og får en beboersammensætning der forhindrer, at boligområdet fungerer som et trygt sted for almindelige familier og deres børn," siger han.

Tony Christrup ser også med tilfredshed på, at reglerne for fremleje og bytte strammes, så man kan styre beboersammensætningen i et område mest muligt.

”Vi må ikke svigte de almindelige beboere i de udsatte områder. De kan ikke bære alle sociale og kulturelle problemer i vores samfund. Vi er nødt til at styre beboersammensætningerne for at forhindre flere parallelsamfund som står udenfor de danske normer og kulturelle værdier," siger han.

Tony Christrup vil tage initiativ til at informere bredt om den nye aftale i den private  del af bygge- og ejendomsbranchen, selvom aftalen i første omgang retter sig mod kommunerne og de almene boligselskaber.

”Med de mange blandede ejerformer der er i vores byer, er det nyttigt at alle kender til aftalens intentioner i de enkelte områder for at skærpe opmærksomheden på eventuelle problemer," udtaler han.

Regeringen opgiver at bruge tvang over for private udlejere

Klumme: Boligministeren på vej med bred aftale om kamp mod parallelsamfund

Klumme: Risiko for skyttegravskrig på boligområdet – brug nu fantasien

Regeringen vil flytte beboere væk fra udsatte boligområder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også