Danske arkitekter og udviklere står igen på spring til at vinde Mipim-priser

MIPIM 2023: Ved dette års messe for ejendomsudviklere har hele syv projekter med dansk islæt chance for at vinde priser. Sidste år kom fire trofæer med hjem. (Opdateret)
Sidste år vandt et boligprojekt på Frederiksberg en af de prestigefyldte Mipim Awards. | Foto: Maja Tvilum
Sidste år vandt et boligprojekt på Frederiksberg en af de prestigefyldte Mipim Awards. | Foto: Maja Tvilum

Når den danske ejendomsbranche igen i år mødes på Mipim-messen i Cannes kan to danske projekter og fem udenlandske med danske rådgivere ombord ende med at løbe med en af de eftertragtede Mipim Awards.

Sidste år vandt danske arkitekter fire priser, men i år kan antallet altså bliver endnu højere, viser de nominerede, som arrangøren af Mipim, RX France, har offentliggjort.

Af danske projekter er det i katagorien Best Refurbished Building, der er vinderchancer:

Den svenske kapitalforvalter Genesta er sammen med Vilhelm Lauritzen Architects nomineret med projektet KB32, som tidligere var ejet af DSB Ejendomme og i dag er domicil for Kammeradvokaten.

I kategorien Best New Development er der vinderchancer til MT Højgaard og C.F. Møller Architects som står bag byudviklingsprojektet Papirfabrikken i Odense. Også landskabsarkitekterne SLA er nævnt fra Mipims side, men dette er forkert information, oplyser C.F. Møller Architects.

Desuden er Bjarke Ingels Group (BIG) nomineret for domicilet med navnet Fuse Valley til modekoncernen Farfetch i byen Matosinhos i Portugal.

Best Office & Business Project

Arkitektvirksomheden 3XN: Quay Quarter Tower i Australiens hovedstad, Sydney, sammen med investeringsforvalteren AMP Capital, som har hovedkontor i Sydney. 

Best Hospitality, Tourism & Leisure Project:

Arkitektvirksomheden 3XN: Hotel Niko i byen Agios Nikolaos på Kreta sammen med den amerikanske ejendomsinvestor og -udvikler Hines. 

Best industrial & Logistics Project:

Danfoss i Polen står sammen med den internationale logistikinvestor Panattoni bag en industriejendom i Warszawa i Polen. 

Best Residential Project:

Bjarke Ingels Group (BIG) har tegnet boligejendommen Sluishuis i den hollandske hovedstad Amsterdam. 

EjendomsWatch er vanen tro til stede på Mipim-messen og bringer nyheder, interview og reportager fra arrangementet, hvor over 20.000 ventes at deltage.

(Artikel opdateret 3. februar med yderligere information.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Bjarke Ingels Groups står bag dette boligbyggeri i Amsterdam, der torsdag aften blev hædret med en Mipim Award. | Foto: Ossip van Duivenbode

Briefing uge 11: Think Big