EjendomsWatch

Bjarke Ingels Group skal tegne 178.000 kvm kontorby til modekoncern

Med Bjarke Ingels i front skal arkitektfirmaet Big tegne 24 kontorbygninger, som tilsammen får navnet Fuse Valley. Her får modegiganten Farfetch nyt hovedkontor.

Projektet bliver placeret på en bakke i byen Matosinhos, og i et forsøg på at 'forlænge' naturens organiske former bliver noget af taget på Fuse Valley belagt med græs. | Foto: Visualisering: Big

Det højtprofilerede arkitektfirma Bjarke Ingels Group (Big) skal tegne et 178.000 kvm stort kontorlandskab fordelt på 24 forskellige bygninger i Portugal. Fuse Valley bliver beliggende i byen Matosinhos, skriver Big i en pressemeddelelse.

De mange kvm skal efter planen huse flere start-ups og IT-virksomheder. Men det er den portugisiske modegigant Farfetch, som med sine ca. 3000 ansatte kommer til at brede sig på de flest af kvadratmeterne, nærmere bestemt får virksomheden 12 af de 24 bygninger i Fuse Village.

José Neves er stifter og adm. direktør i Farfetch, og i meddelelsen lyder det, at han er meget begejstret for hele projektet og de visioner, som Bjarke Ingels har præsenteret.

"Ikke kun fordi byggeriet vil være en stor milepæl for os som virksomhed, vores medarbejdere og vores community. Projektet vil også være en revolution af, hvordan man indtil nu har bygger kontorer, blandt andet med naturområder i futuristisk stil, konstant fokus på bæredygtighed og medarbejdernes trivsel," uddyber José Neves.

Farfetch er en af verdens største online-platforme for køb og salg af luksusmode. Et af formålene med virksomhedens nye hovedkontor er at kunne komme tættere på bl.a. designere og forbrugere i ét stort modemekka.

Fremtidens kontorer

De første spadestik er planlagt til begyndelsen af 2023, og umiddelbart regner man med, at Fuse Valley kan slå dørene op i 2025.

I stedet for at være et klassisk kontorlandskab vil opførelsen af Farfetchs fremtidige base ifølge Bjarke Ingels kredse om det at være urban.

"Det vil være et sted, hvor designere, kuratorer, kunder og samarbejdspartnere kan samles i, hvad der forhåbentlig bliver byens mest innovative kvarter. Den urbane tankegang vil gøre det muligt for Fuse Valley konstant at være i bevægelse og vokse organisk som en almindelig landsby ville gøre det," udtaler Bjarke Ingels, stifter og kreativ direktør i Big, i meddelelsen.

Det storstilede projekt bliver til i samarbejde med den portugisiske ejendomsudvikler Castro Group, fremgår det.

Bygherre og Scandic vil ændre hotel og kongrescenter i Aarhus Ø

Åbnede for to år siden: Bjarke Ingels' skiløjpe er slidt ned og risikerer lukning 

Dansk arkitekt investerer i firma bag 3D-printede huse

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier