Medie: Nye låneregler ser ud til at blive kraftigt udvandet

Nye regler for boliglån, som Det Systemiske Risikoråd har foreslået, men som regeringen har udskudt og ønsker revideret, ser ud til at blive markant anderledes end oprindeligt tiltænkt, skriver Insidebusiness.
AF THOMAS BO CHRISTENSEN, FINANSWATCH

De nye låneregler, som Det Systemiske Risikoråd foreslog i foråret, og som skal dæmpe risikoen for at boligmarkedet overopheder i de store byer, ser ud til at blive kraftigt udvandet. Det viser en intern skrivelse fra de igangværende forhandlingerne, som Insidebusiness er kommet i besiddelse af.

For nylig vendte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) således på en tallerken, da han annoncerede, at han ville udskyde reglerne og foretage ændringer i dem, selv de skulle være trådt i kraft fra oktober. Reglerne lød på, at realkreditinstitutter skulle nedbringe andelen af flekslån og afdragsfrie lån for kunder, der efter et boligkøb vil have gæld på mere end fire gange deres husstandsindkomst.

Nu skriver Insidebusiness, at der blandt andet nu lægges op til, at en række kunder undtages fra reglerne, således at eksempelvis "unge med gode og sikre muligheder for kommende stigende indkomst" ifølge papirerne undtages. Også ældre kunder med nedsparingslån og såkaldt meget formuende kunder undtages, skriver mediet.

Desuden ser det også ud til, at København og Århus og en række navngivne kommuner droppes som målepunkt. I stedet vil hele landet blive sidestillet, så kunder med "lav nominel gæld som følge af køb af en billig ejendom ikke omfattes," fremgår det ifølge papirerne, skriver mediet.

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Liberal Alliance er parat til at aflive finansiel vagthund

Finansiel vagthund melder om et mere risikabelt finansielt system

Regeringen griber ind over for boliglån i storbyer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende