EjendomsWatch

Medie: Nye låneregler ser ud til at blive kraftigt udvandet

Nye regler for boliglån, som Det Systemiske Risikoråd har foreslået, men som regeringen har udskudt og ønsker revideret, ser ud til at blive markant anderledes end oprindeligt tiltænkt, skriver Insidebusiness.

De nye låneregler, som Det Systemiske Risikoråd foreslog i foråret, og som skal dæmpe risikoen for at boligmarkedet overopheder i de store byer, ser ud til at blive kraftigt udvandet. Det viser en intern skrivelse fra de igangværende forhandlingerne, som Insidebusiness er kommet i besiddelse af.

For nylig vendte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) således på en tallerken, da han annoncerede, at han ville udskyde reglerne og foretage ændringer i dem, selv de skulle være trådt i kraft fra oktober. Reglerne lød på, at realkreditinstitutter skulle nedbringe andelen af flekslån og afdragsfrie lån for kunder, der efter et boligkøb vil have gæld på mere end fire gange deres husstandsindkomst.

Nu skriver Insidebusiness, at der blandt andet nu lægges op til, at en række kunder undtages fra reglerne, således at eksempelvis "unge med gode og sikre muligheder for kommende stigende indkomst" ifølge papirerne undtages. Også ældre kunder med nedsparingslån og såkaldt meget formuende kunder undtages, skriver mediet.

Desuden ser det også ud til, at København og Århus og en række navngivne kommuner droppes som målepunkt. I stedet vil hele landet blive sidestillet, så kunder med "lav nominel gæld som følge af køb af en billig ejendom ikke omfattes," fremgår det ifølge papirerne, skriver mediet.

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Liberal Alliance er parat til at aflive finansiel vagthund

Finansiel vagthund melder om et mere risikabelt finansielt system

Regeringen griber ind over for boliglån i storbyer

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier