EjendomsWatch

Fynske erhvervsfolk redder Jensens Bøfhus

Den skrantende restaurantkæde er foreløbig reddet med lån fra otte fynske virksomhedsejere, der ser færre restauranter i kæden fremover. Banken er tilfreds og har forlænget virksomhedens kredit i tre til fire år.

Foto: Joachim Adrian

En genopretningsplan, lån fra otte fynboer, forlænget kredit fra banken, ny direktør og ny bestyrelsesformand skal få den hårdt ramte restaurantkæde Jensens Bøfhus på fode igen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er Steen Haustrup, Odense, der har samlet i alt otte personer i gruppen, som skyder "et stort tocifret millionbeløb" ind i moderselskabet Jensens Food Group. Ud over Steen Haustrup er Middelfart-bosatte Torben Østergaard-Nielsen, der er en af Fyns rigeste, samt advokat Jørn Bonnesen med i gruppen. De tre har drevet processen og er de eneste af de otte, der er sat navn på.

En stor del af forklaringen på erhvervsfolkenes lånevillighed ligger i en rapport fra det engelske konsulentfirma Anpro. er viser, at der er store muligheder i Jensens Bøfhus. Analysen viser, at der er mulighed for besparelser for tocifrede millionbeløb, men det vil koste penge at omstrukturere kæden, så den kan hentes de besparelser, siger Steen Haustrup om baggrunden for lånet og tilføjer:

"Det er meget sandsynligt, at der bliver færre restauranter i kæden."

Direktør Dorte Gleie, der tiltrådte i august, skal lede vendingen af koncernen sammen med odenseaneren Torben Frigaard Rasmussen, der er indsat som bestyrelsesformand af de otte erhvervsfolk. Kædens stifter, Palle Skov Jensen, fortsætter som eneejer og menigt medlem af bestyrelsen. Målet er at skabe overskud i 2019.

Jensens Bøfhus sælger to ejendomme med millionrabat

Ekspansiv restaurantkæde har kig på yderligere tre placeringer

Tomme butikker bliver til nye spisesteder

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier