EjendomsWatch

Borgmester mørklægger sag om personlig gevinst fra ejendomshandel

Vesthimmerlands Kommunes borgmester aftalte i 2015 at sælge sin egen grund til en lokal boligforening. Han afviser dog at fremlægge dokumentation for, hvor meget, han har tjent på handlen, skriver Nordjyske.

Foto: PR

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (K), er havnet i lokal modvind, efter at han i 2015 aftalte at sælge en grund i Farsø til Aars Boligforening for en pris af 8,85 mio. kr. Grunden havde han selv købt to år tidligere for 1,8 mio. kr., skriver Nordjyske.

Prisforskellen mellem købs- og salgsprisen skyldes ifølge borgmesteren, at der i den mellemliggende tid er blevet brugt store summer på at rense grunden for forurening — en forklaring, som byrådskollega Uffe Bro (S) ifølge avisen tvivler på rigtigheden af og som to eksperter med indsigt i miljøforurening afviser koster så meget, så det kan forklare forskellen på de to beløb.

Knud Kristensen har tidligere over for Nordjyske tilbudt at lægge den nødvendige dokumentation frem, men da han føler sig udsat for kampagnejournalistik på grund af mediehusets vedvarende interesse for sagen, har hans rådgiver meddelt, "at han ikke fremsender eller udleverer noget til jer fra Nordjyske, han har opsagt Nordjyske og vil ikke have noget med jer at gøre og fraråder også mig at oplyse noget overhovedet, da han har læst alle jeres artikler gennem vinteren. Da han ligger inde med alt materialet, kommer vi ikke videre i den historie," lyder det fra borgmesteren.

Slåfejl koster 434.580 kr. i tinglysningsafgift

William Demant hænger på Thisted-ejendom til 56 millioner

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier