EjendomsWatch

William Demant hænger på Thisted-ejendom til 56 millioner

Høreapparatkoncernen lukker sin fabrik, hvilket koster over 200 ansatte jobbet. Ejendommens beliggenhed gør den svær at sælge, vurderer erhvervsmægler.

Foto: Google Maps

Når høreapparatkoncernen William Demant i løbet af 2017 flytter sin produktion fra Thisted til Polen og siger farvel til over 200 ansatte i et område med kun få produktionsarbejdspladser, er der mindst én ting, der ser ud til at forblive i Thisted: Koncernens ejerskab af produktionsejendommen.

I dag står datterselskabet Oticon registreret som ejer af ejendommen på Tilstedvej 73. Den offentlige værdi er ifølge tingbogen 56 mio. kr., men der er ikke tynglyst nogen gæld på det over 30.000 kvm store areal, hvoraf de 6600 kvm er registeret som bebygget, fordelt på over 10 bygninger til produktion.

"Det er klart, at det at sælge en ejendom til 56 mio. kr. i Thisted ikke er noget, man bare lige gør. Det er en stor opgave," siger Frank Jensen, regionsdirektør i Nordjylland for ejendomsmæglerkæden EDC Erhverv Poul Erik Bech, til EjendomsWatch.

Måske kan flere købere gå sammen

Han påpeger, at han ikke kender prissætningen på den konkrete ejendom, men siger, at der helt generelt handles mest i Nordjylland i og omkring Aalborg. Kommer man lidt længere ud mod de mindre og mellemstore byer, ligger prissætningen på erhvervsejendomme forholdsvis langt fra Oticon-bygningens anslåede pris på 56 mio. kr.

"Vi har blandt andet solgt ejendomme i Thisted, Hadsund, Hjørring og Brønderslev, Aars og Løgstør, altså i mindre og mellemstore byer med erhvervsejendomme med lager og produktion, men det er jo ikke ejendomme til 56 mio. kr. Det er ejendomme til 3, 5 og 10 mio. kr., fordi der er nogle virksomheder i området, der kan bruge dem," siger han.

På grund af bygningens størrelse, forestiller Frank Jensen sig, at en mulig løsning kan være, at flere virksomheder i stedet går sammen om købet.

"Men i det tilfælde kræver det jo, at den kan ombygges til flere brugere," siger han og tilføjer:

"Overordnet set er det ikke lige gjort med et snuptag."

For nylig lykkedes det at få forladte industrilokaler i Ølstykke til at få nyt liv.

Medicokoncerns forladte bygninger summer atter af liv

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier