EjendomsWatch

William Demant hænger på Thisted-ejendom til 56 millioner

Høreapparatkoncernen lukker sin fabrik, hvilket koster over 200 ansatte jobbet. Ejendommens beliggenhed gør den svær at sælge, vurderer erhvervsmægler.

Foto: Google Maps

Når høreapparatkoncernen William Demant i løbet af 2017 flytter sin produktion fra Thisted til Polen og siger farvel til over 200 ansatte i et område med kun få produktionsarbejdspladser, er der mindst én ting, der ser ud til at forblive i Thisted: Koncernens ejerskab af produktionsejendommen.

I dag står datterselskabet Oticon registreret som ejer af ejendommen på Tilstedvej 73. Den offentlige værdi er ifølge tingbogen 56 mio. kr., men der er ikke tynglyst nogen gæld på det over 30.000 kvm store areal, hvoraf de 6600 kvm er registeret som bebygget, fordelt på over 10 bygninger til produktion.

"Det er klart, at det at sælge en ejendom til 56 mio. kr. i Thisted ikke er noget, man bare lige gør. Det er en stor opgave," siger Frank Jensen, regionsdirektør i Nordjylland for ejendomsmæglerkæden EDC Erhverv Poul Erik Bech, til EjendomsWatch.

Måske kan flere købere gå sammen

Han påpeger, at han ikke kender prissætningen på den konkrete ejendom, men siger, at der helt generelt handles mest i Nordjylland i og omkring Aalborg. Kommer man lidt længere ud mod de mindre og mellemstore byer, ligger prissætningen på erhvervsejendomme forholdsvis langt fra Oticon-bygningens anslåede pris på 56 mio. kr.

"Vi har blandt andet solgt ejendomme i Thisted, Hadsund, Hjørring og Brønderslev, Aars og Løgstør, altså i mindre og mellemstore byer med erhvervsejendomme med lager og produktion, men det er jo ikke ejendomme til 56 mio. kr. Det er ejendomme til 3, 5 og 10 mio. kr., fordi der er nogle virksomheder i området, der kan bruge dem," siger han.

På grund af bygningens størrelse, forestiller Frank Jensen sig, at en mulig løsning kan være, at flere virksomheder i stedet går sammen om købet.

"Men i det tilfælde kræver det jo, at den kan ombygges til flere brugere," siger han og tilføjer:

"Overordnet set er det ikke lige gjort med et snuptag."

For nylig lykkedes det at få forladte industrilokaler i Ølstykke til at få nyt liv.

Medicokoncerns forladte bygninger summer atter af liv

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier