EjendomsWatch

Slåfejl koster 434.580 kr. i tinglysningsafgift

Tinglysningsafgiften lød kun på 11.000 kr., men et forkert tryk på tastaturet 40-dobler udgiften.

Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Et "a" i stedet for et "g" koster Vesthimmerlands Kommune en lille halv million kr., slår Landsskatteretten fast i en stadfæstelse af Skats afgørelse. Det skriver Nordjyske.

Sagen starter, da Vesthimmerlands Kommune vil forære kultur- og idrætscenteret Lanternen den grund, centeret ligger på. Men da medarbejderen laver en slåfejl under indtastning af matrikelnummer, hvor vedkommende bytter om på 0106g og 0106a, løber regningen i vejret for kommunen.

For ejendommen, som kommunen ville have foræret væk, er vurderet til 1,6 mio. kr., hvilket giver en tinglysningsafgift på ca. 11.000 kr. I stedet blev det grunden ved Løgstør Skole, der er vurderet til 35 mio. kr., som kulturcenteret modtog. Dermed passerede afgiften 200.000 kr.

Men udgifterne var ikke færdige med vokse. For pludselig var kulturcenteret Lanternen ejer af skolen, og den handel skulle gå tilbage igen. Altså yderligere 200.000 kr. op ad lommen. Sidst men ikke mindst skulle Lanternen ikke snydes på grund af en tastefejl, så der skulle en tredje tinglysning til.

Alt i alt løber regningen op på 434.580 kr.

Umiddelbart skulle man tro, at sådan en slåfejl skyldes tidspres, men det har næppe været tilfældet. For en af årsagerne til, at tinglysningen ikke kunne gå tilbage var, at det først var halvandet år efter dateringen af overtagelse af grunden, at skødet bliver sendt til tinglysning. Dermed ryger retten til en tilbageskødning, som frafalder efter ni måneder.

Staten brugte 33 mio. kr. på museum - nu køber kommunen det for 2 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier