EjendomsWatch

Cowi øger omsætningen for 12. år i træk

Rådgivningsvirksomheden Cowi vandt flere store projekter i 2016, hvilket var medvirkende til, at man igen viser vækst på toplinjen.

I 2016 vandt Cowi projekteringen af Finger E-byggeriet i Københavns Lufthavn | Foto: PR-visualisering

Den internationale rådgivningsvirksomhed Cowi kan kigge tilbage på et 2016, der bød på vækst på både top- og bundlinje.

Efter at have vundet flere større projekter i løbet af året, lander virksomhedens nettoomsætning således på 5,9 mia. kr., hvilket er en vækst på mere end 6 pct., skriver Cowi i en pressemeddelelse.

"For 12. år i træk leverer vi vækst i omsætningen. Vi formår desuden at indfri vores mål på indtjeningen og har forbedret vores cash flow betragteligt, hvilket sikrer os den finansielle styrke og fleksibilitet, der skal til for forsat at udvikle vores forretning. Det bekræfter os i den strategi, vi har lagt for Cowi, og de valg, vi har truffet med hensyn til markeder og sektorer," udtaler Lars-Peter Søbye, adm. direktør i Cowi, i meddelelsen.

Samtidig viser virksomhedens resultat før skat et overskud på 162 mio. kr., en stigning på knap 24 pct. fra året før, mens driftsresultatet (EBIT) voksede med 27 pct. til 231 mio. kr.

Komplekse projekter

Forklaringen på væksten skal blandt andet findes i flere store projekter, der blev vundet i året løb. Cowi vandt blandt andet rådgivningen på det store byggeri på postgrunden ved Københavns Hovedbanegård, rollen som hovedrådgiver på opførelsen af Steno Diabetes Center Copenhagen ved Herlev Hospital og projekteringen af det 22.000 kvm store Finger E-byggeri i Københavns Lufthavn.

"Projekterne bliver hele tiden større og mere komplekse. De omfattende byudviklingsprojekter, der søsættes i disse år, kræver en helhedsorienteret tilgang og kompetencer inden for en bred vifte af discipliner. Det er dét, der skaber efterspørgslen på vores løsninger inden for især infrastruktur, men også inden for vores øvrige kernekompetencer energi, vand og miljø og byggeri," udtaler Lars-Peter Søbye.

Cowis pengestrøm af driftsaktiviteter voksede med hele 111 pct. til 228 mio. kr. det forgangne år, mens balancesummen nu lyder på 3,3 mia. kr. - knap 11 pct. højere end året før.

Cowi klar med metode til at dokumentere bæredygtige gevinster i byggeri 

Cowi vinder opgave på forskningscenter til milliarder 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier