EjendomsWatch

Cowi og Bascon skal drive rådgivning under fælles brand

Efter Cowi i januar sidste år købte rådgivervirksomheden Bascon, har de to parter nu valgt at fortsætte sin bygherrerådgivning under et fælles brand.

Foto: Colourbox

Projekter, der ønsker at få strategisk bygherrerådgivning, skal nu til at lære navnet på en ny aktør at kende.

For efter Cowi i januar 2016 købte rådgivervirksomheden Bascon, er de to nu formelt fusioneret, og fremadrettet kommer de til at drive bygherrerådgivning under navnet Bascon Cowi. Det skriver Cowi i en pressemeddelelse.

Det nye brand med navnet fra begge virksomheder laves for at fastholde de værdier, der knytter sig til begge virksomheders brands.

"Drivkraften for, at vi har fundet sammen, er en fælles passion for at skabe de gode projekter og ultimativt de gode, bæredygtige byer, sammen med kunderne. På den baggrund er vores klare ambition at opnå en position som kundernes foretrukne rådgiver inden for strategisk bygherrerådgivning og løfte disciplinen til et helt nyt niveau. Det vil sige, at vores primære rådgivning skal finde sted i det 'strategiske rum' hos kunderne, hvor der træffes de indledende, afgørende beslutninger om eksempelvis realiseringen af et konkret byggeri. Beslutninger, som er helt essentielle for projektets succes," udtaler Frans Dupont, direktør i Cowis byggeridivision.

Lars Svenningsen, der er tidligere adm. direktør og medindehaver i Bascon, tror, at de to virksomheder sammen kan tilbyde noget nyt til markedet.

"Vi har en tro på, at vi sammen kan tilbyde noget nyt i markedet. Bascons speciale har været at assistere fra de indledende strategiske udviklings- og beslutningsprocesser hos kunderne. Cowi har ikke blot kompetencer inden for strategisk bygherrerådgivning, men inden for alle faser af byggeriprocesserne. Hertil skal lægges Cowis øvrige viden og ekspertise inden for byudvikling, infrastruktur, vand og miljø samt energi. Tilsammen kan vi således tilbyde dyb ekspertise inden for de problemstillinger, som optager kunderne, og en bred palet af kompetencer, der kan bringes i spil, når der skal skabes robuste helhedsløsninger med høj teknisk, økonomisk eller bylivsmæssig værdi," udtaler han.

Bascon ophørte med at eksistere som virksomhed 20. januar og indgår altså nu i Cowi Danmarks byggeridivision, der tæller omkring 500 medarbejdere.

Cowi vinder opgave på omfattende lufthavnsbyggeri

Cowi vinder opgave på forskningscenter til milliarder

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier