EjendomsWatch

Cowi vinder opgave på omfattende lufthavnsbyggeri

Københavns Lufthavn har udvalgt Cowi som hovedrådgiver på en af de første etaper af den massive udvidelse af lufthavnen. (Opdateret)

Foto: PR-visualisering

(Artiklen er opdateret 11. januar kl. 13.30 med økonomiske detaljer fra Cowi.)

Rådgivningsvirksomheden Cowi er blevet udvalgt som hovedrådgiver på en af de første etaper af den omfattende milliardudvidelse af Københavns Lufthavn.

Sammen med arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects har Cowi nemlig vundet projekteringen af lufthavnsbyggeriet ved navn Finger E, der er et 22.000 kvm stort byggeri fordelt på tre etager. Det skriver Cowi i en pressemeddelelse.

Finger E kommer til at huse syv nye gates, som primært bliver rettet mod de længere flyruter. Cowi oplyser til EjendomsWatch, at økonomien i opgaven ligger i størrelsesordenen 36-37 mio. kr.

I projekteringen har Cowi særligt lagt vægt på at fremtidssikre byggeriet.

"Et lufthavnsbyggeri af denne kaliber skal kunne stå i minimum 50 år. Derfor har vi skabt så store spændvidder i konstruktionerne, at der ikke kræves en større ombygning, hver gang nye behov stiller nye krav til indretningen og funktionerne. Vi ser eksempelvis i dag en stigende tendens til, at flypassagererne ønsker direkte fly til langdistance-destinationerne," udtaler Ejner Christensen, projektchef i Cowis afdeling for lufthavne og infrastruktur.

"Dét fordrer større fly, der kan fragte et større antal passagerer – og dermed skal der også være kapacitet til et større passagerflow gennem bygningen. Dette behov afspejler sig i alle tekniske installationer såvel som indretning af lounges, passagerkontrol mv.," forklarer han videre.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects står for designet af den nye bygning, der efter planen skal kunne modtage passagerer den 1. april 2019.

Finger E-bygningen er dog kun en mindre del af den markante udvidelse, Københavns Lufthavn står foran i de kommende år, som samlet forventes at løbe op i hele 20 mia. kr. og skal gøre lufthavnen i stand til at håndtere 40 mio. passagerer og 17 nye langdistanceruter. 

Københavns Lufthavn har tidligere meldt ud, at byggeriet af Finger E forventes at koste omkring 400 mio. kr.

 Tre års byggeri i Københavns Lufthavn indledes tirsdag

 Københavns Lufthavn vil udvide for 20 mia. kr.

 Cowi vinder opgave på forskningscenter til milliarder 

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier