EjendomsWatch

Projektsalg hitter i Aarhus

Salget af projektlejligheder i Aarhus steg ganske betydeligt i 2016, mens kvadratmeterpriserne på denne type projekter steg mere i Aarhus end i hovedstaden.

Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

I landets næststørste by, Aarhus, kom der for skub i markedet for projektsalg i 2016 med både langt flere salg og højere priser end året før, skriver Børsen.

Tal fra Boligsiden.dk viser ifølge mediet, at der blev solgt 65 pct. flere lejligheder som projektsalg i Aarhus i 2016 end året før, mens den gennemsnitlige kvadratmeterpris på disse projektsalg steg med 12 pct. I København steg kvadratmeterprisen til sammenligning blot 5 pct. på projekter, der bliver solgt, inden de står færdige.

"Der er så meget gang i Aarhus med byggerier både det ene, det andet og det tredje sted. Folks tilgang har ændret sig. De har lettere ved at forestille sig noget, som ikke er der endnu. Projektsalget er blevet en mulighed, man kan vælge, lige som man kan vælge en ny eller brugt bil. Det er noget, som er sket inden for halvandet til to år," siger Johan Nairn, ejendomsmægler hos Nybolig, til Børsen.

Sidste år solgte han 359 projektlejligheder i Aarhus, og ejendomsmægleren forklarer desuden, at der særligt er interesse for familievenlige projektlejligheder, da familier nu i højere grad ønsker at blive i byen, hvor mange tidligere flyttede væk, når de fik børn.

Colliers: Aarhus har indhentet København målt på startafkast

Tre-etagers vandland på tegnebrættet i Aarhus

Lokale firmaer skal udvikle 160 boliger i Aarhus

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier