EjendomsWatch

90 af verdens største byer åbner grønt hovedkvarter i København

Et netværk af verdens vigtigste storbyer åbner mandag et hovedkontor for grøn vækst i den danske hovedstad.

Foto: Ritzau Scanpix.

København er strengt taget alt for lille til overhovedet at være med i de store byers selskab. Alligevel er København kommet med, og i dag åbner det magtfulde globale netværk af verdens vigtigste megabyer deres fælles hovedkvarter for grøn vækst i den danske hovedstad, skriver Politiken mandag.

"Det blåstempler Københavns førerrolle i den grønne omstilling, og det vil få endnu flere borgmestre verden over til at se mod København for at finde grønne løsninger. Byen bliver et kæmpe udstillingsvindue", siger overborgmester Frank Jensen (S) til Politiken.

Netværket C40 består nu af borgmestre fra 90 af verdens største byer. Tilsammen har de ansvar for hver 12. af klodens indbyggere og 25 procent af verdens bnp.

Kontoret, som i dag indvies ved havnen i København, nær Frederiksholms Kanal, skal styre netværkets programmer om grøn vækst, oplyser Simon Kjær Hansen, direktør for regioner og byer i C40, der nu også skal lede kontoret i København.

Adgangskravet til netværket er mindst tre millioner indbyggere. København er inviteret ind på et andet kriterie: Byen har de løsninger, de store skal bruge.

"København har kurs mod at blive verden første CO2-neutrale by allerede i 2025. Det har vakt international opsigt, ikke mindst fordi København har vist, hvordan byerne kan blive bæredygtige og klimavenlige – samtidig med at omstillingen skaber vækst, flere jobs og bedre livskvalitet for borgerne," siger Simon Kjær til Politiken.

København har gennem de seneste fem år spillet en ledende rolle i byernes samarbejde om grøn vækst. Det har de rådgivende ingeniører i Rambøll, der med 13.000 medarbejdere er en af de store spillere i markedet, allerede nydt godt af.

"Den tid er forbi, hvor det gjaldt om at levere den bedste powerpoint. Nu gælder det om at vise noget frem, der fungerer i den virkelige verden," siger Neel Strøbæk, direktør for byudvikling i Rambøll, til Politiken.

(Dette er en citathistorie fra Politiken distribueret af Ritzau)

Spiselig park på vej i Valby

PKA reducerer CO2 fra ejendomme med over 40 pct. 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier