EjendomsWatch

Spiselig park på vej i Valby

Arkitektfirma vinder konkurrence om en 23.000 kvm stor park i den kommende bydel Grønttorvet i Valby.

Foto: PR

På det tidligere Grønttorv i Valby skal der over de kommende år skabes en ny bydel med blandt andet en 23.000 kvm stor park, og det bliver landskabsarkitekterne fra 1:1 Landskab, der skal realisere visionen om en park, der binder bydelen sammen, fremgår det af en pressemeddelelse. 1:1 Landskab har vundet et parallelopdrag, hvor i alt fire landskabsarkitektfimaer har deltaget.

"Grønttorvet får med dette forslag en park, hvor stedets historie har inspireret til en ny tydelig identitet med beboernes og lokalområdets hverdagsliv i centrum," siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen, der også har været formand for bedømmelsesudvalget.

Begrundelsen for, at det er 1:1 Landskab, der løber med sejren, lyder, at de formår "at binde områdets historiske fortid som Grønttorv sammen med fremtidsvisionen om en grøn og levende bydel," fremgår det en pressemeddelelse fra FB Gruppen.

Det fremgår af meddelelsen, at der i 1:1 Landskabs vinderforslag er lagt vægt på valg af træer og beplantning med spiselige frugter, nødder og bær, og på en lang blomstrings- og høstperiode.

Vinderforslaget, der hedder "Spis din park" blev kåret af et bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra bygherren FB Gruppen, investoren PKA, Valby Lokaludvalg og en fagdommer.

Grønttorvets historie bevares i Ny Valby

Grønttorvets andelshavere bliver forgyldt

PKA investerer i ny københavner-bydel

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier