EjendomsWatch

Spiselig park på vej i Valby

Arkitektfirma vinder konkurrence om en 23.000 kvm stor park i den kommende bydel Grønttorvet i Valby.

Foto: PR

På det tidligere Grønttorv i Valby skal der over de kommende år skabes en ny bydel med blandt andet en 23.000 kvm stor park, og det bliver landskabsarkitekterne fra 1:1 Landskab, der skal realisere visionen om en park, der binder bydelen sammen, fremgår det af en pressemeddelelse. 1:1 Landskab har vundet et parallelopdrag, hvor i alt fire landskabsarkitektfimaer har deltaget.

"Grønttorvet får med dette forslag en park, hvor stedets historie har inspireret til en ny tydelig identitet med beboernes og lokalområdets hverdagsliv i centrum," siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen, der også har været formand for bedømmelsesudvalget.

Begrundelsen for, at det er 1:1 Landskab, der løber med sejren, lyder, at de formår "at binde områdets historiske fortid som Grønttorv sammen med fremtidsvisionen om en grøn og levende bydel," fremgår det en pressemeddelelse fra FB Gruppen.

Det fremgår af meddelelsen, at der i 1:1 Landskabs vinderforslag er lagt vægt på valg af træer og beplantning med spiselige frugter, nødder og bær, og på en lang blomstrings- og høstperiode.

Vinderforslaget, der hedder "Spis din park" blev kåret af et bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra bygherren FB Gruppen, investoren PKA, Valby Lokaludvalg og en fagdommer.

Grønttorvets historie bevares i Ny Valby

Grønttorvets andelshavere bliver forgyldt

PKA investerer i ny københavner-bydel

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier