Spiselig park på vej i Valby

Arkitektfirma vinder konkurrence om en 23.000 kvm stor park i den kommende bydel Grønttorvet i Valby.
Foto: PR
Foto: PR

På det tidligere Grønttorv i Valby skal der over de kommende år skabes en ny bydel med blandt andet en 23.000 kvm stor park, og det bliver landskabsarkitekterne fra 1:1 Landskab, der skal realisere visionen om en park, der binder bydelen sammen, fremgår det af en pressemeddelelse. 1:1 Landskab har vundet et parallelopdrag, hvor i alt fire landskabsarkitektfimaer har deltaget.

"Grønttorvet får med dette forslag en park, hvor stedets historie har inspireret til en ny tydelig identitet med beboernes og lokalområdets hverdagsliv i centrum," siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen, der også har været formand for bedømmelsesudvalget.

Begrundelsen for, at det er 1:1 Landskab, der løber med sejren, lyder, at de formår "at binde områdets historiske fortid som Grønttorv sammen med fremtidsvisionen om en grøn og levende bydel," fremgår det en pressemeddelelse fra FB Gruppen.

Det fremgår af meddelelsen, at der i 1:1 Landskabs vinderforslag er lagt vægt på valg af træer og beplantning med spiselige frugter, nødder og bær, og på en lang blomstrings- og høstperiode.

Vinderforslaget, der hedder "Spis din park" blev kåret af et bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra bygherren FB Gruppen, investoren PKA, Valby Lokaludvalg og en fagdommer.

Grønttorvets historie bevares i Ny Valby

Grønttorvets andelshavere bliver forgyldt

PKA investerer i ny københavner-bydel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også