EjendomsWatch

Pensionskasse får anerkendelse for bæredygtigt byggeri

Kontorejendom med grøn profil afføder pris. Fokus på klima fører til en fremtidssikring af afkast, mener ejendomschef.

Foto: PR

Som en af de første eksisterende erhvervsejendomme er PKA’s kontorejendom på Bredevej i Virum blevet tildelt en pris af den danske DGNB-certificeringsordning for bæredygtige byggerier. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

PKA har bæredygtighed i eksisterende ejendomme som fokusområde, da det både gavner lejerne og klimaet og er med til at sikre ejendommens værdi.

"Vi forbedrer løbende vores ejendomme, så de lever op til fremtidens behov og fortsat er attraktive lejemål. Ved at investere i bedre indeklima og lavere energiforbrug skaber vi bedre forhold for lejerne, og det fremtidssikrer afkastet fra vores ejendomme. Derfor er vi er stolte af, at denne strategi bekræftes og anerkendes ved en guldcertificering af DGNB," siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA, i meddelelsen.

Ejendommen får den næsthøjeste karakter – guld - for en række grønne løsninger i ejendommen. Deas var PKA’s rådgiver under projektet.

PKA administrerer pensioner for tre pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet med 275.000 medlemmer og en samlet formue på ca. 250 mia. kr. PKA har investeret ca. 16,6 mia. kr. i danske ejendomme og ca. 2,3 mia. kr. i udenlandske ejendomme.

Tidligere i år gik PKA i gang med at bygge Danmarks første svanemærkede lejelejligheder i Hillerød.

PKA investerer i svanemærket boligejendom

PKA reducerer CO2 fra ejendomme med over 40 pct.

PKA finder modtræk til øget konkurrence på ejendomsmarkedet

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier