EjendomsWatch

PKA reducerer CO2 fra ejendomme med over 40 pct.

På otte år har PKA reduceret CO2-belastningen fra danske ejendomme med 43 pct. Energieffektivitet er både med til at fremtidssikre afkast og gøre en positiv forskel for klimaet.

Svanemærket på byggeriet i nordsjællandske Hillerød er blandt andet opnået ved at placere solceller på taget af byggeriet. | Foto: PR-illustration

PKA har reduceret CO2-udledningen fra sine danske ejendomme med 43 pct. per m2. fra 2008 til 2015. Den store CO2-reduktion er sket ved at installere grøn energi og energieffektive løsninger i både eksisterende ejendomme og nybyggeri. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

"Lave omkostninger til energiforbrug spiller i stigende grad en vigtig rolle for lejere. Ved at investere i energieffektive løsninger sikrer vi attraktive og bæredygtige ejendomme, der skaber gode afkast til medlemmernes pensioner og gør en positiv forskel for klimaet," siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA, i meddelelsen.

Sammen med FB-Gruppen omdanner PKA det gamle grønttorv i Valby til en ny bydel for 5 mia. kr., og bydelen lever op til 2020-energikrav. I nordsjællandske Hillerød er PKA også ved at bygge Danmarks første svanemærkede lejeboliger i Danmark, hvor der er fokus på lavt ressourceforbrug i hele ejendommens levetid. Ejendommens energiforbrug lever også op til 2020-krav inden for byggeri.

PKA investerer i svanemærket boligejendom

"Vi har en langsigtet strategi for at energieffektivisere vores ejendomsportefølje. Derfor energirenoverer vi løbende eksisterende ejendomme, og ved nybyggeri går vi efter de højeste standarder inden for klima og miljø. Samlet set giver det den bedste økonomi for lejere og PKA’s medlemmer," siger Nikolaj Stampe.

CO2-reduceringen dækker den energiovervågede del af ejendomsporteføljen. 85 pct. af porteføljen er energiovervåget. PKA har investeret ca. 16,6 mia. kr. i ejendomme i Danmark og en ejendomsportefølje på ca. 950.000 kvm.

PKA finder modtræk til øget konkurrence på ejendomsmarkedet

Grønne ambitioner på ejendomsmarkedet er endt i ingenting

PKA investerer 175 mio. kr. i 85 lejligheder

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier