Ejere af gamle ejendomme lader skatteborgerne betale for nedrivning

Private ejere af ejendomme har tilsyneladende fundet en god forretning i at lade det offentlige betale for at fjerne faldefærdige ejendomme, lyder det fra Slagelse Kommune.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Penge fra den statslige nedrivningspulje er blevet en smart genvej for ejere af faldefærdige ejendomme, skriver Sjællandske.

I Slagelse Kommune har man således ikke hjemmel til at skele til ejerens økonomi, når kommunen beslutter hvilke ejendomme, som i henhold til byfornyelsesloven kan nedrives med de særlige nedrivningsmidler.

Derfor ser flere private ejere af diverse ejendomme i særligt Slagelse en ganske fin forretning i, at de kan få kommunen og staten til at betale, skriver Sjællandske.

Lige nu har kommunen en ansøgning om nedrivning liggende, der vedrører en konkret, rotteplaget ejendom i byen. Den private ejer skal ikke betale en krone. Og ansøgningen er helt efter reglerne.

Men kan det virkelig være rigtigt, spørger afdelingsleder Jens Bendix fra Slagelse Kommune ifølge Sjællandske

"Det er politikere, der har lavet loven, men det er da et spørgsmål, jeg gerne ville stille," lyder det fra Jens Bendix, som vurderer, at ejeren af den givne ejendom får en værdiforøgelse af sin grund uden at røre en finger.

Jysk ejendomsinvestor giver lokalpolitikere grå hår i hovedet

Omstridt ejendomsinvestor får kommune til at skærpe tonen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb