EjendomsWatch

54 almene boliger skal rives ned

Da ingen vil bo i rækkehusene i Bandholm på Lolland har det almene boligselskab bag ingen andre muligheder.

Foto: Colourbox

Havde de ligget i enten Rødovre eller Hvidovre havde der formentlig været 20 års ventetid på at få plads i rækkehusbebyggelsen Bandholmvænge. Men nu ligger de i Bandholm på det nordlige Lolland, og derfor skal 54 rækkehuse rives ned. Det skriver DR Sjælland.

Det endelige dødsstød blev leveret i går torsdag, hvor Lolland Kommunes økonomiudvalg godkendte nedrivningsplanen for den 36 år gamle rækkehusbebyggelse med udsigt til Smålandshavet og få kilometer fra øens største turistattraktion, Knuthenborg Safaripark.

"Det er umådeligt trist, men vi har selv været med til at træffe beslutningen. Vi kan ikke klare mere," siger afdelingsformand i Bandholmvænge, Leif Warner til DR Sjælland.

Halvdelen af beboerne er fraflyttet bebyggelsen og det har resulteret i kraftige huslejestigninger for de resterende beboere i Bandholmvænge, der har oparbejdet en uoverstigelig milliongæld. Derfor vil Lolland Kommune jævne bebyggelsen med jorden, mens beboerne vil blive genhuset andre steder på øen.

"Det er brandærgerligt, men det er som om hele Danmark vil bo tæt på Rådhuspladsen i København og fravælger alt det, der ligger lidt længere væk. Vi har forsøgt utallige kampagner for at vende udviklingen i Bandholmvænge, men intet er lykkedes og derfor må give fortabt og rive ellers gode huse ned," siger bestyrelsesformand i Lolland Almennyttige Boligselskab, Helen Siegvardsen til DR Sjælland.

Det er nu op til integrations-, udlændinge- og boligminister Inger Støjberg (V) at afgøre, hvornår Bandholmvænge bliver revet ned. Beboerne forventer selv, at deres huse er jævnet med jorden inden for et år.

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier