EjendomsWatch

Omstridt ejendomsinvestor får kommune til at skærpe tonen

Åsted Ejendomme i Frederikshavn har fået sit andet påbud om at sikre faldefærdig ejendom i Slagelse.

Foto: Google Street View

Ejendomsinvestor Troels Vejby og hans selskab Åsted Ejendomme fortsætter med at koste tid og resurser hos politikerne og administration i Slagelse Kommune.

Årsagen er den såkaldte Sericol-bygning på Løvegade, som på grund af sin ringe stand nu har udløst sit andet påbud til ejeren om at sikre ejendommen, skriver Sjællandske.

Overholder han ikke påbuddet, tager kommunen fat for indehavers regning.

Blandt andet kræver Slagelse Kommune, at Åsted Ejendomme sikrer ejendommen, så den ikke kan tages i brug af eksempelvis hjemløse, som fra tid til anden søger ly i den tidligere skiltefabrik, skriver avisen.

"Vi holder ejeren under løbende kontrol. Jeg ved ikke, hvordan der ser ud lige nu, men vi vil jævnligt tage forbi ejendommen og se, om han efterlever påbuddet," siger Jens Bendix, afdelingsleder i Slagelse Kommune, til avisen.

Jysk ejendomsinvestor giver lokalpolitikere grå hår i hovedet 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier