EjendomsWatch

Lego-pengetank og almen boligforening går sammen

Projektet indholder blandede boligtyper og opføres i legetøjskoncernens hjemby, hvor byggemassen skal fortættes og vokse i højden i de kommende år.

Den nye mand i spidsen for Lego-familien, Thomas Kirk Kristiansen (tv), og faderen Kjeld. | Foto: Mathias Svold/Polfoto

10 nye demensboliger, 20-30 almene boliger og 25-30 nye ejer- eller lejeboliger vil i løbet af den kommende tid skyde op centralt i Billund, skriver Jydskevestkysten.

Det er Lego-familiens pengetank, Kirkbi, som ejer grunden, hvor Billund Varme og Sanitet tidligere havde domicil, mens Billund Kommune ejer et tilstødende, tidligere missionshus, som også bliver en del af projektet. De er gået sammen med Billund Boligforening, der er administreret af Bovia, om projektet.

"Vi kunne bygge på vores eget areal, eller vi kunne forsøge at finde en fælles løsning, så mange flere får glæde af byggeriet, og det er lykkedes," siger Steen Pedersen, global ejendomschef i Kirkbi, til Jydskevestkysten.

Lego-pengetank runder 5 mia. kr. i ejendomme og vil øge yderligere

Ifølge "Billund Byvision" fra 2015 skal Billunds bymidte i fremtiden skal fortættes, ligesom byen i udbredt grad vil udvikle sig i højden. Det nye byggeri vil ligge på hjørnet mellem Vejlevej og Hans Jensensvej midt i byen og vil blive på samlet 6300 etagemeter fordelt på et samlet grundareal på 5900 kvm.

Lego-pengetank vokser med 75 pct.

Lego-arving investerer i Vejle med PFA som partner

Milliardærliste bugner af ejendomsinvestorer

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier